ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Επιτυχία» της κυβέρνησης: Άνοιξε «πόλεμο» με τις ΠΑΕ – «Παίρνει πίσω τα μέτρα ή κατεβαίνουν οι οπαδοί στη Βουλή»

«Επιτυχία» της κυβέρνησης: Άνοιξε «πόλεμο» με τις ΠΑΕ – «Παίρνει πίσω τα μέτρα ή κατεβαίνουν οι οπαδοί στη Βουλή»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς με την πολιτική της ένωσε μέχρι και τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πότε άλλωστε είδαμε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να συμφωνούν μεταξύ τους; Η απόφαση της κυβέρνησης για πληρότητα στα γήπεδα 10% και ταυτόχρονα για πλαφόν 1.000 οπαδών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας, οι οποίοι μέχρι σήμερα έλεγχαν… τα πάντα.

Σε ένα περιβάλλον που οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες έκαναν… σχεδόν ότι ήθελαν και κανείς δεν τις ενοχλούσε τα νέα μέτρα έσκασαν σαν «έσκασαν σαν κεραμίδι» στους παράγοντες των ομάδων. «Θα έπρεπε η πολιτεία να ακούσει πρώτα τις ομάδες πριν αποφασίσει», ακούστηκε από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Αλήθεια η πολιτεία ρώτησε προηγουμένως την εστίαση; Ρώτησε το λιανεμπόριο; Ρώτησε τους άλλους κλάδους πριν βάλει «λουκέτα»;
Η κυβέρνηση «μεθυσμένη» από την εξουσία αδιαφόρησε πλήρως για τα «θέλω» των ιδιοκτητών των ομάδων και τους χάλασε το χατίρι και πλέον είναι δύσκολο να αλλάξει την απόφαση της. Γιατί; Προφανώς γιατί δεν γίνεται να κάνει το χατίρι στις ομάδες την ώρα που επιβάλλει lockdown στην εστίαση και ετοιμάζεται να ανακοινώσει και πρόσθετα μέτρα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοκτονία.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι μεγάλες ΠΑΕ. Το καλοκαίρι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στα γήπεδα θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι θεατές. Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από καμία ομάδα, μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και μέχρι εκεί. Αντιθέτως ορισμένες ομάδες «χαιρέτισαν» αυτή την ανακοίνωση, καθώς πλέον θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και άρα περισσότερα έσοδα. Ταυτόχρονα μην ξεχνάμε ότι οι ιδιοκτήτες και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ προωθούν τον μαζικό εμβολιασμό μέσω των ΜΜΕ που κατέχουν, τα οποία βεβαίως πήραν και πολλά εκατομμύρια ευρώ από τη λίστα Πέτσα.

Τώρα όμως βλέπουν ότι τα νέα μέτρα τους ζημιώνουν οικονομικά, ενώ εκτός των άλλων υπάρχει το θέμα των διαρκείας. Οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας έχουν περίπου 16-17.000 διαρκείας. Η κυβέρνηση τους ζητά να επιλέξουν… 1.000! Ποιος θα πάρει αυτή την απόφαση; Τι θα γίνει με τους άλλους 15.000; Θα τους επιστραφούν τα χρήματα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pronews.gr κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της Super League επικρατούσε η αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω, ότι θα αποδεχθεί την πρόταση των ομάδων. Η αίσθηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ομάδων είναι ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, άλλωστε έχουν αποδείξει ότι είναι κράτος εν κράτει και δύσκολα κάποιος θα τους κουνήσει.

Μάλιστα για πρώτη φορά τους είδαμε να συμφωνούν. Αφού ακούστηκαν όλες οι προτάσεις των ομάδων, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι η πιο «λογική» είναι αυτή της ΑΕΚ. Να μπαίνουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν διαρκείας, αρκεί βεβαίως να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ήδη οι δημοσιογράφοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ομάδων έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν «βολές» κατά του πρωθυπουργού και να ζητούν από τους οπαδούς να βγουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Πρόκειται για τους ίδιους δημοσιογράφους που επί δύο χρόνια «λιβάνιζαν» την κυβέρνηση.

«Δεν γίνεται να γράφεις στα παλιά σου υποδήματα τον λαό της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ», αναφέρει στο pronews.gr πηγή της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. «Προβλέπω και αναμένω αντιδράσεις και μαζική παρουσία οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και στο Σύνταγμα έξω απ’ την Βουλή. Τότε θα καταλάβουν το λάθος τους, αλλά θα είναι αργά», προσθέτει.

Πλέον οι ομάδες καλούν ανοιχτά τους εμβολιασμένους φιλάθλους να βγουν στο δρόμο και να απαιτήσουν την «ελευθερία» που τους έταξαν. Θα επαναλάβουμε όμως ότι πρόκειται για τους ίδιους που πέταξαν έξω από τα γήπεδα τους ανεμβολίαστους, ακόμα και εάν έχουν τεστ.

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι χθες για πρώτη φορά παράγοντες ομάδες «ψέλλισαν» κάτι για τους ανεμβολίαστους. Κάποιοι έκαναν λόγο για… «δύσκολη απόφαση», κάποιοι μίλησαν ακόμη και για «χουντικής μορφής διαχωρισμό». Αναμένουμε εξελίξεις…

Υ.Γ.2 Οι δηλώσεις του Θ.Πλεύρη λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Super League μάλλον μας δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πίσω. «Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να δούμε ξανά το μέτρο. Η λογική είναι να το δούμε από την πρώτη ημέρα που θα εφαρμοστεί και αν τηρηθούν τα μέτρα, να γίνει για μια αγωνιστική και να το δούμε με μεγαλύτερα ποσοστά στη συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θ.Πλεύρης.

Την ώρα που απειλεί την εστίαση ότι «εάν δεν τηρήσετε τα μέτρα θα σας απαγορεύσουμε και τη μουσική» στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες… απαντά με το «αν υπάρξει αυτή η καλή βούληση, θα δούνε άμεσα ότι θα υπάρξουν διαφορετικά μέτρα».
πηγή 

Απάντηση