ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι στην Ευρώπη ο Α.Ο. Θήρας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι στην Ευρώπη ο Α.Ο. Θήρας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό του ταξίδι στην Ευρώπη ο Α.Ο. Θήρας, καθώς η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε την Τετάρτη στο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης με 3-0 (25-23, 25-20, 25-16) της βελγικής Ούντεγκεμ στην πρεμιέρα των αγώνων των «32» του CEV Cup και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Σαντορίνης, με την Κολομβιανή Μουρίγιο ως διαγώνια, αντί της Χόλστον, μπήκε αγχωμένη στο ματς και βρέθηκε να χάνει με 3-8 από τις Βελγίδες. Στη συνέχεια ο Α.Ο. Θήρας άρχισε να βρίσκει ρυθμό και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του, με ένα επιμέρους σερί πόντων 4-0 , ισοφάρισε για πρώτη φορά 11-11. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και το 15-15, αλλά η Ούντεγκεμ με αποτελεσματική επίθεση ξέφυγε 15-18 με την Φανάσε. Η νησιώτικη ομάδα πάλεψε και κατάφερε με άσο της Μίτροβιτς να «πάρει κεφάλι» για πρώτη φορά με 21-20 και με πλασέ της Άμποτ έφτασε πρώτη σε σετ μπολ 24-22, η Ντε Πάπ μείωσε στον πόντο, αλλά η Καναδή διεθνής, Μίτροβιτς χάρισε με επίθεσή της το α’ σετ, 25-23 στις γηπεδούχες, 1-0 σετ.
Γεμάτο ανατροπές ήταν και το β’ σετ καθώς η μαχητική Ούντεγκεμ προηγήθηκε με 0-4, αλλά η νησιώτικη ομάδα, εκμεταλλευόμενη λάθη αντιπάλων, ισορρόπησε το παιχνίδι και με ένα επιμέρους σερί πόντων 7-0 ξέφυγε με 11-5. Η Αργυρίου ανέβασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της +9, γράφοντας το 16-7. Οι φιλοξενούμενες, όμως με βελτιωμένη υποδοχή και πιεστικό σερβίς, μείωσαν στο 20-18, όμως τελικά ο Α.Ο. Θήρας πιο αποφασιστικός ζευγάρωσε με 25-20 τα κερδισμένα του σετ, 2-0.
Στο τελευταίο σετ η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου προηγήθηκε με άσο της Μίτροβιτς 8-5. Κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς, οι Ελληνίδες ανέβαζαν σταδιακά το δείκτη της διαφοράς, φτάνοντας και πάλι στο +9, 21-12 και λίγο αργότερα από λάθος επίθεση της Κιντ πανηγύρισαν με 25-16 την πρώτη τους φετινή νίκη στην Ευρώπη, με το επιβλητικό 3-0 σετ.
Πλέον στον επαναληπτικό της 25ης Νοεμβρίου στο βελγικό Sporthal St. Gillis Dendermonde οι Ελληνίδες θα κυνηγήσουν μία ακόμη ευρωπαϊκή επιτυχία, ωστόσο αρκούνται και σε κατάκτηση δυο σετ για να «σφραγίσουν» και τυπικά την πρόκρισή τους στις 16 κορυφαίες ομάδες του CEV Cup. Σε περίπτωση ήττας με 3-0 ή 3-1 η πρόκριση θα παιχθεί στο «χρυσό σετ».
Αφιέρωσαν τη νίκη στην Καλαποδά και στον κόσμο της Σαντορίνης
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν στο φινάλε του αγώνα, όταν όλες οι αθλήτριες της Σαντορίνης, κατευθύνθηκαν στο μέρος της Μαριάννας Καλαποδά, που λόγω του τραυματισμού της, δεν αγωνίστηκε και μέσα σε θερμά χειροκροτήματα, αφιέρωσαν την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή νίκη στην άτυχη συμπαίκτριά τους.
Μερίδιο στη νίκη όμως του Α.Ο Θήρας είχε απόψε και η κερκίδα του ΔΑΠΠΟΣ, με τους φίλους της ομάδας,  να ναι ξανά μετά από τόσο καιρό συνεπείς στο ευρωπαϊκό τους ραντεβού και να δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα, με τον παλμό, τις κόρνες και τα χειροκροτήματά τους, με τις γηπεδούχες να ανταποδίδουν ως ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας.
Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης για τις νικήτριες με 19 πόντους η Μίτροβιτς, ακολούθησε η Άμποτ με 13π, ενώ μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων για τις Βελγίδες η Ντε Πάεπε με 11π.
Διαιτητές: Μποσένκο (Ουκρανία), Μποτεζάτου (Ρουμανία)
Διακύμανση:
1ο σετ: 3-8, 15-16, 21-20, 25-23
2ο σετ:  8-5, 16-07, 21-18, 25-20
3ο σετ:  8-5, 16-11, 21-12, 25-16
Τα σετ: 25-23 , 25-20, 25-16 σε 87′.
*Οι πόντοι του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 5 άσσους, 41 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και της Ούντεγκεμ προήλθαν από 4 άσσους, 26 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Κώστας Παπαδόπουλος): Κωνσταντινίδου, Άμποτ 13 (10/22 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 60% υπ. – 40% άριστες), Μουρίγιο 7 (6/23, 1 άσος), Διάλλα 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Μίτροβιτς 19 (17/33 επ., 2 άσσοι, 42% υπ. – 29% άριστες), Αργυρίου 6 (6/8 επ.) / Αρτακιανού (λ, 50% υπ. – 25% άριστες), Μερκούρη
Oύντεγκεμ (Φιέν Κάλενς): Φαν Σας 2 (1 άσος, 1 μπλοκ), Κούλμαν 8 (5/23 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 61% υπ. – 32% άριστες), Φανάσε 5 (3/13 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 56% υπ. – 31% άριστες), Ντε Πάεπε 11 (10/24 επ., 1 μπλοκ), Κιντ 3 (3/8 επ.), Ντάνιελς 9 (4/10 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ), Ντεμέγιερ (λ, 56% υπ. – 28% άριστες), Νάγκελς, Φερστέϊνεν, Ντελανότε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κώστας Παπαδόπουλος (προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι ως σύλλογος, αθλήτριες, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο που θα παίζαμε και πάλι μετά από τόσο καιρό στην Ευρώπη και το πιο σημαντικό ήταν ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε την επιστροφή μας με νίκη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είχαμε μία καλή απόδοση με διάρκεια. Καταφέραμε να πιέσουμε την Ούντεγκεμ στο σερβίς, ώστε να αναγκαστούν οι αντιπαλές μας να απομακρυνθούν από το φιλέ και να είναι μια πιο βατή ομάδα στις καταστάσεις του παιχνιδιού. Σήμερα σε σχέση με το τελευταίο ματς, είχαμε περισσότερη υπομονή, να παίξουμε την άμυνά μας, να πάμε στην κόντρα επίθεση και όλα αυτά δείχνουν μία πολύ καλή πορεία εξέλιξης.
Η αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα και γενικά το βελγικό βόλεϊ είναι μοντέρνο, έχει αρχές και θεωρώ πως κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά είναι μόνο αυτό. Εμείς προσπαθούμε να αφήνουμε πίσω μας οποιοδήποτε αποτέλεσμα, πριν λίγες μέρες χάσαμε από τον Άρη, σήμερα έπρεπε να παίξουμε το ευρωπαϊκό  και σε λίγες μέρες παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο και σημαντικό για τις αθλήτριες. Και χαίρομαι που ανταποκρίνονται…»
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Πασαδόρος Α.Ο Θήρας): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες και για την εμφάνιση και τη νίκη μας. Κυρίως όμως είμαστε χαρούμενες γιατί βλέπουμε ότι η δουλειά που κάνουμε αποδίδει και ξεκινάμε να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, γιατί το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο για μας».

Φιέν Κάλενς (Προπονήτρια Ούντεγκεμ): «Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε καλό ρυθμό και αντίδραση, αλλά στο τέλος κάναμε κάποια αβίαστα λάθη υπό την πίεση των αντιπάλων μας, που ήταν πιο δυνατές και με καλύτερη φυσική κατάσταση. Το σημερινό ματς ήταν μία καλή εμπειρία για όλους μας, αλλά θα πρέπει να μελετήσουμε, ώστε να παρουσιάσουμε ένα πιο βελτιωμένο πρόσωπο, που θα ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι της ομάδας μου. Περιμένω να αναλύσουμε στο βίντεο τα λάθη μας και ανυπομονώ για τον επαναληπτικό στο Βέλγιο».

Απάντηση