ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: η Εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ έχει στόχο την πρόκριση στο Τόκυο(Βίντεο)

Την Τρίτη 27 Απριλίου καλεσμένοι στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης, ο προπονητής και Καθηγητής Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής Καραϊωσήφ Αλέξανδρος από το “Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας, η Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, δασκάλα χορού και cheerleader της ομάδας Red Drops  Βασιλείου Κατερίνα, το Μέλος του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και Εφορος Εθνικών Ομάδων κ. Σιάχος Κωνσταντίνος και οι αθλητές Μάριος Χατζηκυριάκος και Λευτέρης Μαύρης.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε η τελευταία  προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ στο Αργοστόλι πριν από το Προπαραολυμπιακό Τουρνουά της Σλοβενίας.

Όπως είπε ο κ. Πολίτσης και συμφώνησαν όλοι, οι συνθήκες της προετοιμασίας είναι κατάλληλες και το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι ιδανικό καθώς οι αθλητές ανταποκρίνονται πολύ καλά. Στο πρόγραμμα της προπόνησης τους έχει ενταχθεί και ο χορός, κάτι που σύμφωνα με την  κ. Βασιλείου ,  βοηθά τους αθλητές να έχουν καλύτερα κινητικά πρότυπα και να αναπτύσσουν το ομαδικό τους πνεύμα.

Ο κ. Σιάχος έκανε λόγο για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών πάρα το γεγονός ότι το οικονομικό βάρος που σηκώνει η Ομοσπονδία είναι μεγάλο με αποτέλεσμα  ο πήχης στον οικονομικό τομέα να είναι χαμηλός. Τόνισε, όμως, την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους με σκοπό την πρωτιά και την πρόκριση στο Τόκυο.

Ακόμη, όπως δήλωσαν, το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ή αλλιώς ping pong το ακολουθούν εύκολα άτομα με αναπηρία και είναι ένα άθλημα που απαιτεί τεχνική, τακτική και φυσική κατάσταση.

Οι προσδοκίες της ομάδας, που στήνεται τώρα, είναι υψηλές, όπως δήλωσε ο κ. Καραιωσήφ. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά και ακόμη και αν δεν έρθει η πρόκριση στο Τόκυο, η ομάδα θα πάει στις επόμενες παραολυμπιαδες. Αυτό που τόνισε ωστόσο,  είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε τους αθλητές και τους πρωταθλητές με αναπηρίες.

Ακόμη, ο Έλληνας πρωταθλητής Κανέλλης-Μάριος Χατζηκυριάκος, ο οποίος στο Προπαραολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στην πόλη Λάσκο της Σλοβενίας θα διεκδικήσει το χρυσό εισιτήριο για το Τόκυο και είναι  πιθανόν μαζί με τη δική του πρόκριση να έρθει και η πολυπόθητη wild card για δεύτερο Έλληνα αθλητή και ο αθλητής Μαύρης Λευτέρης απο το ” Εν Σώματι υγιεί” σταμάτησαν για λίγο την προπόνησή τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους ενόψει της προετοιμασίας.

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος ξεκίνησε την επιτραπέζια αντισφαίρισης γιατί τον γοήτευσε ότι ήταν ένα άθλημα που απαιτούσε ταχύτητα και αντανακλαστικά που θα τον βοηθούσε με την αναπηρία του. Στην παρούσα φάση το μόνο που σκέφτεται είναι η πρόκριση στο Τόκυο. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι εάν τα άτομα με αναπηρία  έχουν  λατρεία και αγάπη για τη ζωή μπορούν  να καταφέρουν τα πάντα, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Ο Λευτέρης Μαύρης ασχολήθηκε με το άθλημα γιατί ήξερε ότι θα τον βοηθούσε να αποκτήσει  καλύτερη κίνηση. Ως στόχο θέτει να βελτιώνει ολοένα και περισσότερο το θέμα της αναπηρίας του και το μήνυμα του στα νέα παιδιά είναι ότι πρέπει να βάζουν στόχους, να μην τα παρατάνε εύκολα και να θυμουνται για ποιόν λογο ξεκινησαν.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση