ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο καλύτερος φετινός Φίλιππος “άλωσε” το Ζηρίνειο με 3-0 σετ

Ο καλύτερος φετινός Φίλιππος “άλωσε” το Ζηρίνειο με 3-0 σετ

Ήταν να μη γίνει η αρχή στο Φίλιππο Βέροιας. Με κεκτημένη ταχύτητα από το ιστορικό διπλό στο Ηράκλειο η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, κυριαρχώντας απόλυτα σε όλους τους τομείς, παρέσυρε «σαν άνεμος» στο χαμηλοτάβανο Ζηρίνειο την ελλιπή Κηφισιά και πανηγύρισε τη δεύτερη και μάλιστα εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της, φτάνοντας μέσα σε μια εβδομάδα τους 5 πόντους. Για την ομάδα της Βέροιας, από την οποία ουδείς υστέρησε, ξεχώρισαν Μπίσετ, Τζιουμάκας, Γάτσης.
Στο ματς της 6ης αγωνιστικής, η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, παρουσία του προέδρου του ΤΑΑ, Δημήτρη Πιτούλια και του γενικού αρχηγού, Λεωνίδα Ξανθόπουλου μπήκε πολύ δυναμικά και με όπλο της σερβίς και μπλοκ,, προηγήθηκε με άσο του Στουτζίνσκι σε 7-2. Η ψαλίσα της διαφοράς μετέτρεψε μετά το 12-4 το α’ σετ σε τυπική διαδικασία, παίρνοντας κεφάλι στον αγώνα με 25-12, 1-0., από τον ασταμάτητο Τζούλιαν Μπίσετ., που αφιέρωνε κάθε κερδισμένο πόντο στην κερκίδα των ανθρώπων της διοίκησης της Βέροιας.
Το κερδισμένο σετ, αλλά κυρίως η εντυπωσιακή εμφάνιση του α’ σετ «έβαλε φτερά» στα πόδια των «ερυθρόλευκων» της Βέροιας, που κρατώντας την υποδοχή με 3 συνεχόμενες επιθέσεις του παλιού «Κηφισιώτη» άσου του Φιλίππου, Μπίσετ προηγήθηκε 7-4. Η Κηφισιά, έβγαλε αντίδραση, μείωσε προς στιγμήν με το Ζουπάνι σε 8-7, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Βέροιας επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της. Από 16-12 το σκορ πήγε στο 20-15, ωστόσο η σκληροτράχηλη Κηφισιά με μπλοκ από Νικολάκη -Σπηλιώτη και άσο του Σπυριούνη, έφτασε και πάλι τη διαφορά σε οριακό σημείο, 23-22, αλλά ο Φίλιππος Βέροιας με αποτελεσματικότητα στην επίθεση και λάθη των γηπεδούχων ζευγάρωσε με 25-22 τα κερδισμένα του σετ, βάζοντας τις βάσεις για το παρθενικό φετινό του τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Το γ’ σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 5-5 και την Κηφισιά να ξεφεύγει με τον Σπυριούνη 8-6. Ο κερδισμένος σε μία ακόμη αερομαχία στο φιλέ, Γάτσης, έφερε το σκορ στα ίσα και με pipe ο air Μπίσετ έδωσε προβάδισμα στον Φίλιππο με 9-8. Το σκληρό «μπρα ντε φερ» στο Ζηρίνειο συνεχίστηκε μέχρι και το `14-14, αφού κάπου εκεί το καλό μπλοκ της Βέροιας ανέβασε τη διαφορά στο 17-14. Η κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μυλωνάκη στον τεχνικό των γηπεδούχων, Νίκο Ζαλμά, που εν εξάλλω πέταξε το προπονητικό του μπλοκ χάρισε έναν ακόμη πόντο στους φιλοξενούμενους που ξέφυγαν ακόμη περισσότερο με 20-15, για να έρθει από αλλεπάλληλα λάθη των γηπεδούχων με 25-19 το πρώτο φετινό τρίποντο της ομάδας του Σωκράτη Τζιουμάκα.

 

 

 

Απάντηση