ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Βασιλική” εμφάνιση του Φιλίππου Βέροιας στην Κρήτη – Ιστορκή νίκη

“Βασιλική” εμφάνιση του Φιλίππου Βέροιας στην Κρήτη – Ιστορκή νίκη


Με ανατροπή ήρθε στην Κρήτη για το Φίλιππο Βέροιας η ιστορική πρώτη νίκη του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία.
Οι «ερυθρόλευκοι της Βέροιας» στην παρθενική τους έξοδο στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν με 3-2 (15-25, 25-17, 25-19, 22-25, 15-8) σετ του ΟΦΗ.
Κόντρα σε κόπωση, ταλαιπωρία αλλά και τα προβλήματα απουσιών οι παίκτες του Φίλιππου Βέροιας, ξεπερνώντας την ψυχρολουσία του α’ σετ, τα έδωσαν όλα στη συνέχεια για την ανατροπή και με πρωταγωνιστές τους Προύσαλη, Γάτση, Γιώργο Τζιουμάκα και Μπίσετ “απέδρασαν” από το Λίντο με τους πρώτους τους «χρυσούς» βαθμούς στη Volleyl League.
Το τέλος της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής βρήκε μετά από δύο ώρες την ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, να δέχεται τα συγχαρητήρια του προέδρου Δημήτρη Πιτούλια και του γενικού αρχηγού, Λεωνίδα Ξανθόπουλου, οι οποίοι στο τέλος της αναμέτρησης, πανηγύρισαν ένα «κουβάρι» μαζί με την υπόλοιπη αποστολή την ιστορική νίκη της ομάδας τους, ενώ εορταστικό αντίστοιχα ήταν και το κλίμα στα αποδυτήρια.
Επόμενος σταθμος για την αποστολή του Φίλιππου Βέροιας η Κηφισιά, όπου στόχος της ομάδας του Σωκράτη Τζιουμάκα στην κυριακάτικη αναμέτρηση (31/1, 17.00) στο Ζηρίνειο, είναι μία ακόμη νίκη!
*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 6 άσσους, 54 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 7 άσσους, 54 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 2-3 (25-15, 17-25, 19-25, 25-22, 08-15) σε 106′
Ο.Φ.Η. (Άκης Φλαούνας): Ντράγκο 4 (1/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χαντ 13 (12/26 επ., 1 μπλοκ, 54% υπ. – 11% άριστες), Μαρκς 26 (23/48 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 14 (10/20 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ. – 29% άριστες), Γαλιώτος 6 (4/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Καρατζάς 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ) / Βελούδης (λ, 56% υπ. – 26% άριστες), Μονιάκης, Χαραλαμπίδης, Τάλερ, Φραγκιαδάκης 1 (1/1 επ.), Μανωλάκης.
Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπίσετ 19 (16/27 επ., 3 μπλοκ, 46% υπ. – 11% άριστες), Προύσαλης 2 (2 μπλοκ), Γάτσης 16 (10/14 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Γ.Τζιουμάκας 20 (15/34 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Στουντζίνσκι 13 (11/26 επ., 2 άσσοι, 83% υπ. – 42% άριστες), Φερέλ 5 (2/5 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 83% υπ. – 25% άριστες), Μπουτόπουλος, Γραμμενούδης, Μιχελάκης, Βερβεσιώτης.
Δηλώσεις
Τάσος Γάτσης (κεντρικός Φίλιππου Βέροιας): «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου που πέτυχε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία. Και στον ΟΦΗ ήταν ένα δύσκολος αντίπαλος. Παρά τις δύσκολες συνθήκες του ταξιδιού, τα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Τώρα έχουμε την Κηφισιά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και εκεί».
Δημήτρης Πιτούλιας (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας): «Μεγάλη επιτυχία η πρώτη μας φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και για την ιστορία του συλλόγου. Από την πρώτη στγμή που αναλάβαμε την ομάδα, είχαμε οραματιστεί αυτή τη στιγμή, την περιμέναμε σαν τρελοί και είμαστε πολύ χαρούμενοι που την καταφέραμε! Σήμερα οι παλμοί ήταν στα κόκκινα, ζήσαμε πολύ έντονα όλο το ματς και ευχαριστούμε τα παιδιά για αυτό το σπουδαίο δώρο που μας έκαναν. Φεύγουμε από το Ηράκλειο με τη νίκη και μία σημαντική τονωτική «ένεση» για την ψυχολογία μας στην συνέχεια»
Λεωνίδας Ξανθόπουλος (Γενικός αρχηγός ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας): «Πρώτη νίκη της ομάδας μας, αν και για εμάς σήμερα ήταν αναμενόμενη, παρόλο που κάναμε τα εύκολα-δύσκολα πηγαίνοντας το ματς στο τάι μπρέικ!. Ευχαριστούμε τα παιδιά που πάλεψαν και προσπάθησαν για αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα. Ήταν να μην γίνει η αρχή…

Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή της ομάδας μας του βόλεϊ, για την πρώτη τους νίκη στην μεγάλη κατηγορία απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως η ομάδα του ΟΦΗ. Συγχαρητήρια στον επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής Δημήτρη Πιτούλια και στο επιτελείο του για την σπουδαία δουλειά που κάνουν. Το τμήμα βόλεϊ του Φιλίππου, συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση των ομαδικών τμημάτων του συλλόγου μας, χάντμπολ και μπάσκετ και πλέον φέρνει και αυτό μεγάλες επιτυχίες, καθιστώντας τον σύλλογο μας ως ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα σωματεία στην Βόρεια Ελλάδα!!! Είμαστε σίγουροι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον!!! Η κεντρική διοίκηση υπόσχεται να είναι πάντα δίπλα σας.
Για το Δ.Σ του Φιλίππου ο Πρόεδρος : Γιώργος Φύκατας

Απάντηση