ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων από την Ελίνα Τζένγκο

Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων από την Ελίνα Τζένγκο

Με 63.96μ η Ελίνα Τζένγκο έκανε τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων, επίδοση που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έριξε μόνο μία βολή στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων που διεξάγεται στα Γιάννενα και έγραψε ιστορία.

Το ακόντιο της προσγειώθηκε στα 63.96μ και με την επίδοση αυτή ξεπέρασε την Κουβανή Γουλένμις Αγκιλάρ η οποία το 2015 είχε ρίξει 63.86μ κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των νεανίδων και ανέβηκε στο Νο6 της φετινής παγκόσμιας λίστας.

Επίσης, με το 63.96μ η Τζένγκο βρίσκεται μόλις τέσσερα εκατοστά από το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ατομικό ρεκόρ της Τζένγκο πριν από το σημερινό αγώνα ήταν 61.53μ από τις 8 Ιουλίου, ενώ η ίδια είχε σημειώσει στις 9 Μαΐου 2019 παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων!

Να σημειωθεί ότι μόλις ο ΣΕΓΑΣ στείλει όλα τα δικαιολογητικά το ρεκόρ θα αναγνωριστεί κανονικά από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Δεν υπολογίζεται για το ranking των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά όπως έδειξε η σχεδόν 18χρονη ακοντίστρια δε θα έχει πρόβλημα να πιάσει το όριο για τους Αγώνες του Τόκιο.

Οι κορυφαίες νεάνιδες όλων των εποχών
Ελίνα Τζένγκο (Ελλάδα) 63.96μ
Γιουλενμίς Αγκιλάρ (Κούβα) 63.86μ
Γιουάν Ξουέ (Κίνα) 62.93μ

Μαρία Αντρέχτσιουκ (Πολωνία) 62.11μ
Λι Ζανγκ (Κίνα) 62.09μ
Γιαζίνγκ Γουάνγκ (Κίνα) 61.99μ
Σόφι Φλινκ (Σουηδία) 61.96μ
Νικολέτ Σζαμπό (Ουγγαρία) 61.79μ
Τσουφένγκ Τσανγκ (Κίνα) 61.61μ
Λίλι Λιανγκ (Κίνα) 61.49μ

«Ξέραμε πως μπορώ να κάνω το ρεκόρ»

Λίγο μετά το τρομερό ρεκόρ που σημείωσε η Ελίνα φανερά ενθουσιασμένη δήλωσε:
«Θέλαμε να το κάνουμε, ξέρουμε πως θα το κάνουμε και βγήκε. Μπήκα μέσα στην πρώτη βολή και είπα πως θα το κάνω το ρεκόρ αφού το περιμέναμε, ξέραμε πως μπορώ να το κάνω. Είμαι πολύ καλά φέτος και ξεκινήσαμε πολύ ωραία τη σεζόν μας. Δηλαδή τα έδωσα όλα με τη μία, να βγει από την πρώτη και χαίρομαι τόσο πολύ που βγήκε. Σε αυτό το στάδιο είχα κάνει και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στις κορασίδες και βλέπω πως με αγαπούν πολύ εδώ και χάρηκαν που έκανα ξανά ρεκόρ εδώ».

H 17χρονη αθλήτρια θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στην Πάτρα (8-9/8) και όπως φάνηκε από σήμερα, που έριξε μόνο μία βολή, ίσως να… φύλαξε τα μέτρα που έχει στα χέρια της ώστε να πρωταγωνιστήσει και στην Πάτρα.

2η επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα
Η θρυλική Μιρέλα Μανιάνι είναι η μοναδική Ελληνίδα ακοντίστρια πλέον που έχει ρίξει περισσότερα μέτρα από τη 18χρονη Ελίνα Τζένγκο.

Η Μανιάνι έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 67.51, ενώ πλέον στην 2η θέση είναι η Τζένγκο με τα 63.96μ.

Το τοπ5 όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ακοντισμό
Μιρέλα Μανιάνι – 67.51μ
Ελίνα Τζένγκο – 63.96μ
Αγγελική Τσιολακούδη – 63.14μ
Σάβα Λίκα – 63.13μ
Σοφία Υφαντίδου – 59.23μ

Πηγή:sportsfeed.gr

Απάντηση