ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Euro 2004: Γκολ ο Δέλλας και… φύγαμε για τελικό!(βίντεο)

Euro 2004: Γκολ ο Δέλλας και… φύγαμε για τελικό!

Σαν χθες πριν από 16 χρόνια το κεφάλι του Τραϊανού Δέλλα σημείωσε το πιο ωραίο γκολ, μέχρι το.. επόμενο – Κι η Ελλάδα βρέθηκε στον τελικό της Λισαβόνας όπου και πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα

Ήταν 1η Ιουλίου του 2004 όταν η Ελλάδα πραγματοποιούσε άλλο ένα μικρό…. μεγάλο θαύμα!

Ήταν τότε που η κεφαλιά του «κολοσσού» Δέλλα καρφώθηκε στα δίχτυα του «γίγαντα» Τσεχ.

Ήταν τότε που η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό της Λιβόνας, κάνοντας όλους όσους βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο Πόρτο να παραμείνουν στην Πορτογαλία αλλάζοντας απλά πόλη!

Ήταν τότε που η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ είχε στείλει άλλο ένα μήνυμα στους Πορτογάλους, ενόψει του τελικού.

H «γαλανόλευκη» – αν και ξημερώματα 2ας Ιουλίου, αφού χρειάστηκε και το πρώτο ημίχρονο της παράτασης σ’ εκείνο το ματς – πέρασε στον μεγάλο τελικό του Euro του 2004, όπου γράφτηκε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος της χώρας μας.

Ήταν ένα τρομερά δύσκολο ματς. Η Τσεχία είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις της με δοκάρι του Ροσίτσκι από το 2ο λεπτό. Είχε πολλές ευκαιρίες, με τον Καψή να μάχεται όλη νύχτα με τον Κόλερ, αλλά και τη Θεά Τύχη να είναι μαζί μας.

Η Εθνική μας πήρε τη μεγαλειώδη πρόκριση με δραματικό τρόπο στον εξτρά χρόνο χάρη στο… ασημένιο γκολ του Τραϊανού Δέλλα. Από το κόρνερ του Βασίλη Τσιάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, ο «Κολοσσός» βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά, ξέρανε τους Τσέχους και έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους!

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση