ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Bundesliga: Μόνο στη Γερμανία οι τηλεθεατές έφτασαν τα 5 εκατομμύρια

 

Bundesliga: Μόνο στη Γερμανία οι τηλεθεατές έφτασαν τα 5 εκατομμύρια

Στις 16 Μαΐου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο γερμανικό πρωτάθλημα που ξεκινούσε πρώτο μετά τη διακοπή του κορονοϊού. Δύο μήνες μετά τους τελευταίους αγώνες η έναρξη της Bundesliga ήταν η κορυφαία είδηση στον κόσμο του αθλητισμού. Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πρόκειται να διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουνίου.
Μπορεί από τα γήπεδα να απουσίαζαν οι φίλαθλοι, όμως η τηλεθέαση χτύπησε κόκκινο. Μόνο στη Γερμανία, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των αγώνων, παρακολούθησαν τα παιχνίδια 5 εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με το κανάλι Sky Deutschland. Στην Αγγλία, το κανάλι BT Sport που κάλυψε το ματς Ντόρτμουντ-Σάλκε προσέλκυσε 600 χιλιάδες τηλεθεατές, ενώ στην Ιταλία το ίδιο παιχνίδι παρακολούθησαν 155 χιλιάδες τηλεθεατές. Στο σύνολο 12 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες, ενώ 5,4 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το Ντόρτμουντ-Σάλκε στην Ευρώπη.

Πάντως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga που διεξήχθη στις 16 και 17 Μαΐου, ήταν το 4-0 της Ντόρτμουντ απέναντι στη Σάλκε. Αυτή τη στιγμή πρωταθλήτρια Γερμανίας είναι ουσιαστικά η Μπάγερν, η οποία μετά τη νίκη της επί της Βέρνερ Βρέμης στην 32η αγωνιστική έχει 10 πόντους διαφορά από τη 2η Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν ετοιμάζεται να σηκώσει την «κούπα» για 8η συνεχόμενη φορά, ενισχύοντας κι άλλο τη δύναμη της.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε και η Premier League, ένα ακόμα κορυφαίο πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι δύο πρώτοι αγώνες έγιναν στις 17 Ιουνίου με την Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει την Άρσεναλ με 3-0 και με την Άστον Βίλα να φέρνει λευκή ισοπαλία απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά παραμένει η Λίβερπουλ και το στοίχημα της bwin για την Premier League δείχνει ότι την κορυφαία 4αδα συμπληρώνουν οι Λέστερ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Καθώς οι 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος παίρνουν «εισιτήριο» για το Champions League, αυτές οι θέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρότι είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού 2 χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με απόφαση της UEFA. Αν αυτή η απόφαση δεν ανακληθεί, τότε θα δώσει τη θέση της στην αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας, η οποία θα συμπληρώσει τις 4 για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Απάντηση