ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γ΄ Εθνική| Επίσημη η «αποκατάσταση» των 8 πρωταθλητών σε επαγγελματική κατηγορία

Γ΄ Εθνική| Επίσημη η «αποκατάσταση» των 8 πρωταθλητών σε επαγγελματική κατηγορία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΠΟ γνωστοποίησε επίσημα αυτό που ήταν δίκαιο, αναμενόμενο και ουσιαστικά είχε «κλειδώσει» από καιρό, δηλαδή την άνοδο και των 8 πρωταθλητών της Γ΄ Εθνικής σε επαγγελματική κατηγορία, από τη στιγμή που σταμάτησε η δράση και δεν γινόταν να διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου, για 4 μόνο εισιτήρια, όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη.

Έτσι, οι Πιερικός, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πόντιοι Κοζάνης, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ρόδος και Αστέρας Βλαχιώτη ανέρχονται σε επαγγελματικές κατηγορίες, περιμένοντας να δουν αν αυτή είναι η Φούτμπολ Λιγκ (στο περσινό μοτίβο), ή η ενιαία Β΄ Εθνική, σε περίπτωση «συγχώνευσης» των Α2 και Β΄ Εθνικής, σε δυο ομίλους γεωγραφικών κριτηρίων (Βορράς-Νότος).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που αφορά στην άνοδο των «8»:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

{…}

*Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

 

Απάντηση