ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποδόσφαιρο: Πότε θα ξαναδούμε μπάλα;

Ποδόσφαιρο: Πότε θα ξαναδούμε μπάλα;

Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στην ελληνική λίγκα, αλλά και στα ευρωπαϊκά κύπελλα που έχουν ανασταλεί λόγω κορωνοϊού – Οι απέλπιδες προσπάθειες FIFA, UEFA και οι λάθος εκτιμήσεις

Από τις 12 Μαρτίου, όταν και διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες για τους «16» του Europa League (ανάμεσά τους και η αναμέτρηση Ολυμπιακός – Γουλβς), το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη (και από ένα σημείο και μετά σε όλο τον κόσμο) έχει μπει στον πάγο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακριβώς 40 ημέρες αργότερα η Γηραιά Ηπειρος εξακολουθεί να μετρά νεκρούς, νέα κρούσματα και παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, παραμένει κι η αγωνία για το αν και πότε μπορεί να έχουμε επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας.

Αυτή που ξεκάθαρα έχει πάρει θέση οδηγού σ’ αυτή την άτυπη κούρσα είναι η Γερμανία, καθώς εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες και οι 18 ομάδες που συμμετέχουν στην Bundesliga έχουν ξεκινήσει προπονήσεις (έστω και με τους παίκτες χωρισμένους σε γκρουπ), ενώ σε όλες τις άλλες χώρες, ανάμεσά τους και στην ελληνική Super League, το τοπίο παραμένει θολό και οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται.

Υπάρχουν βέβαια συχνά, πυκνά κάποιες διατυπώσεις κορυφαίων παραγόντων του αθλήματος που προσπαθούν να δώσουν ένα στίγμα, ωστόσο πολλές εξ αυτών είναι αντικρουόμενες. Για παράδειγμα ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε δηλώσει με νόημα πριν από δέκα ημέρες: «Η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα. Η υγεία πρώτα. Οσο υπάρχει κίνδυνος δεν θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις εξελίξεις. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Βλέπω ανθρώπους να αγωνιούν για το πότε θα αγωνιστούν ξανά. Θα το κάνουμε όταν μας το πουν οι δημόσιες αρχές. Τότε θα μπορέσουμε να παίξουμε ξανά και να ολοκληρώσουμε τις διοργανώσεις. Δεν γίνεται να θέσουμε ζωές σε κίνδυνο. Δεν αξίζει το ρίσκο».

Την ίδια ώρα όμως η UEFA (που όπως θα δείτε και παρακάτω δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά) στη χθεσινή πρώτη της επαφή με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της, εν όψει της καθοριστικής όπως όλα δείχνουν τηλεδιάσκεψης, φέρεται σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ να προέτρεψε όλες τις Ομοσπονδίες και τις λίγκες «ολοκληρώστε τις εγχώριες διοργανώσεις που έχουν διακοπεί λόγω κορωνοϊού», αν και στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει η αναφορά ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναγνωρίζει πως σε κάποιες χώρες αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί.

Λίγες ώρες αργότερα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ολλανδίας, ακολουθώντας τα χνάρια του γειτονικού Βελγίου που το έκανε πριν από τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε το οριστικό τέλος όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ας δούμε όμως πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αναφορικά με τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την ελληνική λίγκα, αλλά και τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Υποχωρήσεις

Οι διεθνείς ομοσπονδίες (FIFA, UEFA) έχουν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους (μπορεί και παραπάνω) για να μπορέσουν να διευκολύνουν τις εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις τους. Η UEFA ειδικά έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις όσες δεν έχει κάνει από την ίδρυσή της, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και η πίεση που υφίσταται και η ίδια για δύο λόγους. Πρώτον, για την αντίστοιχη ολοκλήρωση του Champions και του Europa League, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει τρομερή απώλεια εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς. Δεύτερον, γιατί αν δεν ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, θα τιναχτούν στον αέρα οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Γι’ αυτό λοιπόν προσπαθεί και δείχνει τρομερή ελαστικότητα και προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα.

Κι αυτό γίνεται αντιληπτό αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις προηγούμενες εβδομάδες και θυμηθούμε τα όσα ειπώθηκαν και έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. «Φτιάξαμε μια ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση του θέματος. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα σταματήσει σύντομα. Από την άλλη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να είμαστε έτοιμοι, αλλά να μην υπάρχει πανικός. Ο πανικός θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να προσεγγίσουμε την κατάσταση σωστά και όχι να νιώθουμε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Γιατί δεν ήρθε». Αυτά είχε δηλώσει στην Αθήνα, στις 25 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπογραφή του συνυποσχετικού το οποίο θα έδινε λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι πρώτες ανησυχίες για την επέλαση του κορωνοϊού αντιμετωπίζονταν με… καχυποψία, ενώ τώρα μοιάζει με κακόγουστη φάρσα η αποκλειστική είδηση της «Daily Mail», η οποία στις 4 Mαρτίου ανέφερε τη σκέψη της UEFA για «καλοκαιρινό Champions League»! Εκείνο το κείμενο, το οποίο αποκάλυπτε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αποκτήσουν τα καλοκαιρινά φιλικά πιο επίσημο χαρακτήρα, αποδείχθηκε προφητικό. Στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ο κορωνοϊός τίναξε τα πάντα στον αέρα κι ο… άνετος στην Αθήνα Τσέφεριν έτρεχε και δεν έφτανε, απαγορεύοντας αρχικά τις χειραψίες παικτών και διαιτητών (!), κατόπιν την παρουσία θεατών στους αγώνες (όχι σε όλους), για να οδηγηθεί τελικά στην απόφαση αναστολής κάθε δραστηριότητας στις 13 Μαρτίου.

Σαράντα ημέρες αργότερα, πάντως, το μόνο χειροπιαστό που έχει προκύψει είναι η οριστική αναβολή του Euro 2020 και η επέκταση της φετινής σεζόν, αλλά χωρίς η UEFA να μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση «μέχρι πότε θα παίζουμε μπάλα;». Θεωρητικά, την ερχόμενη Πέμπτη (23/4) στην τηλεδιάσκεψη με τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της θα παρουσιάσει κάποιο πιο συγκεκριμένο σχέδιο – τουλάχιστον για το Champions και το Europa League. Τον τελευταίο μήνα έχει γραφτεί η πιθανότητα να διεξάγονται οι ευρωπαϊκοί αγώνες Σαββατοκύριακο και τα εθνικά πρωταθλήματα καθημερινές, αλλά σενάρια θέλουν να διοργανώνονται Final 4 ή Final 8, ενώ στην ίδια λογική υπάρχει και η πληροφορία για μονούς αγώνες σε προημιτελική και ημιτελική φάση για να περιοριστούν ο αριθμός των αγώνων και οι μετακινήσεις. Κι όλα αυτά από τον Ιούνιο και μετά, και με τον αστερίσκο ότι θα υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων και θα έχουν ομαλοποιηθεί σε κάποιον βαθμό οι αεροπορικές συνδέσεις.

Μάλιστα χθες υπήρξε ένα δημοσίευμα στη Βραζιλία, το περιεχόμενο του οποίου είναι… βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lance.com.br στην τηλεδιάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας με την UEFA, δύο επιδημιολόγοι του Οργανισμού ανέφεραν ότι ο φόβος ενός δεύτερου κύματος του ιού, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες, τους οδηγεί στην πρόταση να μη διεξαχθούν αγώνες επί Ευρωπαϊκού εδάφους τουλάχιστον ως το τέλος του 2020!!!

Super League: Καμία απόφαση

Στις 2 Απριλίου η ελληνική λίγκα αποφάσισε να παρατείνει την αναστολή του πρωταθλήματος έως τις 24 Απριλίου και παράλληλα τη δημιουργία ενός working group το οποίο θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο. Στο διάστημα που μεσολάβησε κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για πιθανές ημερομηνίες έναρξης ή και ακόμη οριστική διακοπή, ωστόσο από τη Super League είναι ξεκάθαρo ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, ούτε υπάρχει κάποια ημερομηνία στο τραπέζι για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη αρχικά υπήρχε η σκέψη να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στη λογική να έχουν μια γνωστή του το έχει ειπωθεί και αποφασσιστεί στην αντίστοιχη της UEFA, όμως πλέον το πιο πιθανό είναι να οριστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετά τις ανακοινώσεις και της ελληνικής κυβέρνησης.

Χθες πάντως ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώνας στην ΕΡΤ άφησε πολλά χαμόγελα αισιοδοξίοας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες».

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που μας δείχνει ότι πριν από τις 15 Μαΐου δεν μπορούμε να συζητάμε για επιστροφή στις προπονήσεις – και αυτό προκύπτει από την άδεια που έδωσε ο Ολυμπιακός στους ξένους ποδοσφαιριστές του να μεταβούν στις πατρίδες τους, η οποία λήγει στα τέλη του μήνα.

Δεδομένου ότι με την επιστροφή τους θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών (όπως συνέβη με τον Ολιβέιρα της ΑΕΚ που ήρθε προχθές), γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί οριοθετούμε τη 15η Μαΐου ως ένα πρώτο σημείο αναφοράς (για πιθανή έναρξη προπονήσεων) και κατ’ επέκταση μπορούμε να συζητάμε για διεξαγωγή αγώνων από τις 10 Ιουνίου και μετά (εννοείται χωρίς την παρουσία θεατών). Και όσο κι αν από τη λίγκα αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος (περιμένοντας και τα αποτελέσματα του working group, αλλά και τη μελέτη του οίκου αξιολόγησης στον οποίο έχουν απευθυνθεί για τις οικονομικές επιπτώσεις), αυτό που είναι ξεκάθαρο από την πλευρά τους είναι πως μόνο η κυβέρνηση μπορεί να ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Η Bundesliga θα ανοίξει τον χορό;

Το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο που ανέστειλε τη λειτουργία του (στις 13/3), αλλά στις 23/3 η Βόλφσμπουργκ έγινε η πρώτη ομάδα που οι παίκτες της επέστρεψαν στις προπονήσεις (σε μικρά γκρουπ), για να ακολουθήσουν από τις αρχές Απριλίου όλοι οι υπόλοιποι, καθώς το σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή θέλει την επανέναρξη στις 9 Μαΐου. Εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η Bundesliga στα τέλη Ιουνίου, με τους εναπομείναντες αγώνες να διεξάγονται με μάξιμουμ 300 άτομα στο γήπεδο (όχι φιλάθλους, αλλά προσωπικό των γηπέδων, τηλεοπτικά συνεργεία κ.ά.), ενώ οι ποδοσφαιριστές ανά τρεις ημέρες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό. Αυτό το τελευταίο ωστόσο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, καθώς θεωρούν απαράδεκτο να διατεθούν 20.000 τεστ για τους ποδοσφαιριστές ενώ υπάρχουν απλοί άνθρωποι που υποφέρουν για να το κάνουν.
Πάντως, η καθοριστική τηλεδιάσκεψη όπου θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις είναι προγραμματισμένη για τις 23/4 (από τις 17/4 που είχε αρχικά οριστεί), ενώ εφόσον οι αγώνες ξεκινήσουν όντως στις αρχές Μαΐου, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό θα αποτελέσει οδηγό για όλους τους υπόλοιπους που έχουν ως σημείο εκκίνησης τις αρχές Ιουνίου.

La Liga: Οχι, ακόμη, στις προπονήσεις

Στην Ισπανία το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες θύματα από τον κορωνοϊό, ενώ μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι φορείς συμφωνούν ότι διαφωνούν. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν η πρώτη ομάδα που προσπάθησε να επιστρέψει στις προπονήσεις, ανακοινώνοντας ότι οι παίκτες ακολουθώντας ένα αυστηρό πρωτόκολλο θα ξεκινούσαν σε γκρουπ τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν άμεση και οι Βάσκοι παραμένουν σπίτι.

Βέβαια από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας οι μειωμένοι, για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, αριθμοί νεκρών και κρουσμάτων, έχει… μαλακώσει λίγο τους παράγοντες της κυβέρνησης που σκέφτονται (αν συνεχιστεί αυτή η μείωση) να επιτρέψουν την επιστροφή στις προπονήσεις.

Από το πότε θα ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα θα εξαρτηθεί το ποιο από τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι θα υλοποιηθεί ως προς την έναρξη των αγώνων. Στις 7 Απριλίου ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας είχε οριοθετήσει ως πιθανές ημερομηνίες έναρξης την 29η Μαΐου ή την 6η Ιουνίου, αλλά αυτή ήταν μια μάλλον αισιόδοξη πρόβλεψη, ενώ ανέφερε και ένα τρίτο σενάριο για τις… 28 Ιουνίου. Το πανίσχυρο συνδικάτο των παικτών φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση για διεξαγωγή αγώνων κάθε 72 ώρες, αλλά να ξεκαθαρίζει ότι για να επιστρέψουν οι παίκτες στα γήπεδα θα πρέπει να δοθεί το ΟΚ από τις υγειονομικές αρχές, όλοι οι παίκτες να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και μια σειρά άλλων εξετάσεων, και παράλληλα να απολυμανθούν προπονητικά κέντρα και γήπεδα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η πρόταση ξενοδοχειακού ομίλου να φιλοξενήσει όλες τις ομάδες στις Κανάριες Νήσους και να διεξαχθούν εκεί όλα τα εναπομείναντα ματς απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Serie A: Η πίεση των ομάδων κι ο Υπουργός που αλλάζει γνώμη

Στις 29 Μαρτίου ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας Βιτσέντζο Σπανταφόρα ήταν λάβρος κατά των ποδοσφαιρικών ομάδων θεωρώντας ότι άργησαν να αντιδράσουν στην επέλαση του κορωνοϊού και δήλωσε με επιθετικό ύφος: «Το ποδόσφαιρο δεν θα ξαναρχίσει στις 3 Μαΐου».
Ο ίδιος άνθρωπος, όμως, προφανώς μετά την ασφυκτική πίεση των ομάδων που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της οικονομικής καταστροφής, στις 11 Απριλίου έστειλε επιστολή στην ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) ζητώντας να επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων από τις 3 Μαΐου.
Αυτό το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας, με τον επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Τζιοβάνι Ρέτσα να στέκεται στους κινδύνους διασποράς του ιού, καθώς το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφής. Μόνο που ο Ρέτσα έκανε το λάθος να δηλώσει οπαδός της Ρόμα και έτσι δέχτηκε την επίθεση της Λάτσιο, που του συνέστησε να ασχοληθεί με την εξεύρεση φαρμάκου και όχι με το ποδόσφαιρο.

Τα κερασάκια στην τούρτα αυτού του παράλογου σκηνικού τοποθετήθηκαν από τον Σπανταφόρα και την ιταλική λίγκα. Ο πρώτος με δηλώσεις του τη Δευτέρα ανέφερε πως «σήμερα δεν μπορώ να δώσω καμία διαβεβαίωση όχι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και για την έναρξη των προπονήσεων στις 4 Μαΐου, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση σ’ όλη τη χώρα», ενώ εξαπέλυσε νέες βολές κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που ζητά τη βοήθεια του κράτους όταν έχει οικονομικά ζητήματα, αλλά σ’ όλα τα άλλα θέματα επικαλείται το… αυτοδιοίκητο.

Η δε Serie A, χθες αποφάσισε ομόφωνα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (παρόλο που κάποιοι πρόεδροι δήλωναν πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν να ξαναπαίξουν…), με πιθανή ημερομηνία την 4η Ιουνίου και τις 12 εναπομείνασες αγωνιστικές να διεξάγονται σε διάστημα 45 ημερών χωρίς φυσικά την παρουσία κόσμου.

Premier League: Διαφωνίες και περικοπές

Από την πρώτη στιγμή που το ποδόσφαιρο τέθηκε σε… καταστολή στην Premier League επικράτησε πανικός, καθώς οι απώλειες από πιθανή μη επανέναρξη θα είναι καταστροφικές (οι ζημίες υπολογίζονται άνω του 1,5 δισ. ευρώ). Στον μήνα που έχει μεσολαβήσει, παράλληλα με τις συζητήσεις που γίνονται για το πότε μπορεί να ξεκινήσει πάλι η σεζόν, υπάρχουν και συνεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Ενωση Ποδοσφαιριστών για τις μειώσεις, ενώ η μία μετά την άλλη οι ομάδες που είχαν θέσει σε αναγκαστική άδεια τους υπαλλήλους τους αναιρούν αυτές τις αποφάσεις κατόπιν των ισχυρών αντιδράσεων των οπαδών τους.
Γενικά η Premier League έχει αναιρέσει σε αυτές τις εβδομάδες αρκετά από τα σχέδια που είχε καταστρώσει, αποδεχομένη πλέον ότι οι σκέψεις για επιστροφή στη δράση στις αρχές Μαΐου είναι ουτοπική και αποφεύγοντας εσχάτως να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για πιθανή ημερομηνία (μάλιστα απαγόρευσε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις).

Ωστόσο τη Μεγάλη Παρασκευή η απόφαση που πήραν οι ομάδες ήταν ξεκάθαρη και ανέφερε πως όλες μαζί θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Για το πως θα συμβεί αυτό υπάρχουν πολλές σκέψεις και μία εξ αυτών προβλέπει τη διεξαγωγή των 90 αγώνων που απομένουν (9 αγωνιστικές) σε μία ουδέτερη έδρα (Γουέμπλεϊ) με 4 αναμετρήσεις την ημέρα. Παρόλο που υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (επιβάρυνση αγωνιστικού χώρου και απολύμανση), η συγκεκριμένη πρόταση μοιάζει ελκυστική για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα γεμίσουν «προϊόν» και θα κερδίσουν πολλούς από τους χαμένους συνδρομητές τους. Ωστόσο και εδώ όλα θα εξαρτηθούν από τις υγειονομικές αρχές, με τις φήμες να θέλουν την κυβέρνηση να επεκτείνει το lockdown έως τις 7 Μαΐου τουλάχιστον.

Ligue 1: Σέντρα τον Ιούνιο

Ο στόχος της Γαλλικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τη λίγκα είναι να ξαναγίνει σέντρα είτε στις 3 είτε στις 17 Ιουνίου, με το δεύτερο σενάριο να φαντάζει πιο λογικό λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Το αρχικό σχέδιο προβλέπει αγώνες κάθε τρεις ημέρες, συχνά τεστ στους αθλητές και πέσιμο της αυλαίας στις 25 Ιουλίου!

 

Απάντηση