ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Super League: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές ΠΑΟΚ και Ξάνθης – Στο +14 ο Ολυμπιακός

Super League: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές ΠΑΟΚ και Ξάνθης – Στο +14 ο Ολυμπιακός

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ και 12 για την Ξάνθη, για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας – Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει στο -14 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και είναι όλα ανοιχτά για την 2η θέση της Super League 1  Πολύ κοντά στον υποβιβασμό οι Ξανθιώτες

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας, που ζητούσαν και επιδίωκαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, κρίνοντας, μετά την Πειθαρχική της Λίγκας, δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ.

Έτσι, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, με ψήφους 2-1, αποφάσισε να διατηρήσει οριστικά την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ και 12 βαθμών για την Ξάνθη.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -7 και η Ξάνθη στο -12 (-7 για την μία υπόθεσή της και -5 για την 2η) και έτσι τα πράγματα δεν άλλαξαν σε σχέση με όσα ξέραμε. Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο -14 από τον πρώτο Ολυμπιακό και έτσι από την στιγμή που η 3η ΑΕΚ έχει 51 βαθμούς, όλα «παίζονται» για την 2η θέση.

Στην Τούμπα όλο αυτό το διάστημα περίμεναν οι τρεις δικαστές της ΕΠΟ να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε σε δεύτερο βαθμό. Οι Εφέτες δεν εκδίκασαν την υπόθεση στην ουσία της, διατηρώντας την πρωτόδικη απόφαση, καθώς ουσιαστικά έκριναν και αυτοί με τη σειρά τους ως δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο ΠΑΟΚ, φυσικά, διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα το πράξει, αναζητώντας τη δικαίωσή του σε ανώτατο βαθμό από το αθλητικό δικαστήριο.

Δείτε στην Gallery τις φωτογραφίες με τη βαθμολογία:

vathmologia1
vathmologia2

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση