ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

UEFA: Ακυρώνονται και επισήμως όλοι οι αγώνες εθνικών ομάδων τον Ιούνιο

UEFA: Ακυρώνονται και επισήμως όλοι οι αγώνες εθνικών ομάδων τον Ιούνιο

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων τον Ιούνιο διακόπτονται, για να κερδίσει ημερομηνίες η UEFA στο αθλητικό ημερολόγιο, αφού οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δίνουν προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων πρωταθλημάτων (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) και του Champions League

H UEFA ανακοίνωσε και επίσημα πως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα επίσημη ή φιλικό παιχνίδι μεταξύ εθνικών ομάδων τον Ιούνιο.

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων τον Ιούνιο διακόπτονται, για να κερδίσει ημερομηνίες η UEFA στο αθλητικό ημερολόγιο, αφού οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δίνουν προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων πρωταθλημάτων (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) και του Champions League.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα πως, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των 55 ενώσεων-μελών της UEFA, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA έλαβε μια σειρά αποφάσεων, λόγω της πανδημίας.

Όλοι οι αγώνες εθνικών ομάδων για άνδρες και γυναίκες που πρόκειται να παιχτούν τον Ιούνιο του 2020 αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Αυτό περιλαμβάνει τους αγώνες play-off για το UEFA EURO 2020 και τους προκριματικούς αγώνες για το UEFA Women’s EURO 2021.

O πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν φέρεται να έδωσε ένα μήνα επιπλέον παράταση στην αρχική τελική προθεσμία για λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων έως τις 30 Ιουνίου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 31 Ιουλίου.

 

Απάντηση