ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Premier League: Μείωση έως και 50% στους μισθούς των παικτών

Premier League: Μείωση έως και 50% στους μισθούς των παικτών

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph», οι σύλλογοι θα ζητήσουν από τους παίκτες περικοπές μισθών που θα φτάνουν έως το 50%, για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού

Περικοπές μισθών που θα φτάνουν έως και το 50% προτίθεται να ζητήσουν οι σύλλογοι της Premier League από τους ποδοσφαιριστές, εξαιτίας των τεράστιων ζημιών από την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», οι σύλλογοι θα ζητήσουν πολύ γενναίες περικοπές αφού, όπως εξηγεί εκτελεστικό στέλεχος ενός εκ των συλλόγων, «οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν χείρα βοηθείας και να αποτελέσουν μέρος της λύσης».

Η Ένωση των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) δέχεται έντονες πιέσεις, τόσο από την ομοσπονδία, όσο και από την Premier League, ώστε οι παίκτες να δεχθούν, για όσο θα διαρκέσει η κρίση, να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τα (υψηλότατα, είναι η αλήθεια) συμβόλαιά του.

Η PFA, με ανακοίνωσή της, εξήγησε ότι θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη με Premier League και EFL (English Football League) για να διαμορφωθεί ένα κοινό πλάνο για την συνέχεια, με τις περικοπές να αγγίζουν και τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου (Championship, League One και League Two). Σύμφωνα πάντα με την «The Telegraph», η EFL θα ζητήσει να περικοπούν οι μισθοί των παικτών που βγάζουν πάνω από έξι χιλιάδες λίρες την εβδομάδα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση