ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Ο Αντώνης Λυμούσης το νέο μέλος της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Οι Διοικούσα επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και ο τεχνικός διευθυντής Πέϊος Φίλιππος καλωσορίζει το νέο μέλος του τεχνικού Τιμ και κάτοχο τού διπλώματος ΟΥΕΦΑ Β κ Αντώνη Λυμούση.
Ο Αντώνης Λυμούσης είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Β’. Από την μέχρι τώρα προπονητική του διαδρομή, αυτό που είναι σίγουρο, ότι έχει αρκετή εμπειρία και εξειδίκευση στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Για πρώτη φορά επίσημα ως προπονητής είχε εργαστεί το 1990, στην ομάδα της γενέτειράς του, τον Μέγα Αλέξανδρο Αγ, Μαρίνας, όπου δημιούργησε και τμήμα Ακαδημίας με 20 παιδιά, που αργότερα οι περισσότεροι αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρώτης ομάδος.
Στη συνέχεια και για πολλά χρόνια δούλεψε σχεδόν σε πολλές Ακαδημίες του Νομού (Μακεδόνας, ΑΕΠ Βέροιας, Ακαδημία Βέροιας, Απόλλων Αγ. Γεωργίου, Πατρίδα, Κοπανός).
Πέρασε ως πρώτος προπονητής από ομάδες της Ημαθίας (Καβάσιλα, Μαρίνα, Στενήμαχος, Απόλλων Αγ. Γεωργίου και Μέγα Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας).
Υπήρξε βοηθός προπονητή στην ομάδα του Ηρακλή Άσπρου Πέλλας. Διετέλεσε πρώτος προπονητής στο τμήμα Κ19 της Βέροιας.
Η μεγαλύτερή του όμως προπονητική επιτυχία ξεκίνησε το 2009 με την πρόσληψή του στις αντιπροσωπευτικές Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου για έξι χρόνια γνώρισε μεγάλες διακρίσεις. Το 2010 η Μικτή ομάδα Παίδων Ημαθίας, υπό την καθοδήγησή του, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΕΠΣ Ημαθίας.
Τη αμέσως επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν η αντιπροσωπευτική ομάδα της Βόρειας Ζώνης, αποτελούμενη από παίκτες των ΕΠΣ της Βόρειας Ελλάδος, όπου πάλι προπονητής είναι ο ίδιος, καταλαμβάνει την δεύτερη προνομιούχο θέση Πανελλήνια, στον τελικό που είχε γίνει στο στάδιο Καραϊσκάκη, χάνοντας στην διαδικασία των πέναλτι.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Μέγας Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας, ο Αντώνης Λυμούσης τόνισε:

“Παρακολουθώ πως στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ποδοσφαίρου του «Μέγα», επιχειρείται μία πρωτοπόρος προσπάθεια για τα δεδομένα ενός χωριού. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθεί, σαν ΑΚΑΔΗΜΙΑ, όμως παράλληλα δεν μπορώ να μη τονίσω ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτό το οικοδόμημα, αυτήν την ποδοσφαιρική και γεμάτη αθωότητα και υγεία οικογένεια, πρέπει να νιώθουν περήφανοι για αυτά που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής. Τα τμήματα της Ακαδημίας, βρίσκονται σε αρκετά καλό σημείο και ολοένα βελτιώνονται, όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται και αγωνίζονται. Πιστεύω πως από την πλευρά των υπευθύνων, προγραμματίζονται αρκετές άλλες ενέργειες, που θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σε κάποιους τομείς που ασφαλώς και χρήζουν βελτίωσης. Με έχει ενθουσιάσει το project του Συλλόγου, το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για εμένα.
Οι άνθρωποι που διοικούν εδώ και 4 χρόνια τον σύλλογο, με πρωτεργάτη ασφαλώς τον πρόεδρο κ. Kαλαϊτζίδη, αλλά και τον coach και υπεύθυνο της Ακαδημίας Πέϊο Φίλιππα, έχουν θέσει ψηλά τον πήχη, με στόχο όχι μόνο να αναπτύξουν την τεχνογνωσία και να ενισχύσουν περαιτέρω την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΜΕΓΑ, αλλά και με τη βοήθεια των γονιών, των φιλάθλων, των χορηγών, των προπονητών και ασφαλώς των ποδοσφαιριστών, να βάλουν τις βάσεις για να δυναμώσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την γιγάντωση των Ακαδημιών και στελέχωση της πρώτης ομάδος με γηγενείς παίκτες.
Η Ακαδημία ποδοσφαίρου διαθέτει ταλαντούχους προπονητές, οι οποίοι «διψούν» για περαιτέρω μάθηση και βελτίωση, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την κουλτούρα που θέλει να δημιουργήσουμε και να εδραιώσουμε στην Ακαδημία, ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας.
Βασική επιδίωξη όπως έχω συζητήσει και με το υπόλοιπο προπονητικό team, είναι να θεσπίσουμε ένα τρόπο λειτουργίας και σκέψης, σε όλα τα επίπεδα, τόσο για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας, όσο και για τους γονείς των ποδοσφαιριστών μας.
Να δημιουργήσουμε μία κεντρική φιλοσοφία για όλη την Ακαδημία Ποδοσφαίρου, η οποία σε βάθος χρόνου θα είναι ευθυγραμμισμένη με τη φιλοσοφία που αναπτύσσεται στην πρώτη ομάδα.
Πρωταρχικός μας στόχος στην Ακαδημία ποδοσφαίρου Μέγας Αλέξανδρος, θα είναι θα είναι το ΠΑΙΔΙ, η μπάλα, η συμμετοχή, η απόλαυση στο παιχνίδι και φυσικά το χαμόγελο. Και εφόσον στην διάρκεια εκπαίδευσης, υπάρχει δυνατότητα και προοπτική ενεργούς συμμετοχής κάποιων παιδιών στην πρώτη ομάδα του ΜΕΓΑ, όπως έγινε και φέτος, ή σε ανώτερη κατηγορία, θα μας ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.
Θα εμπνεύσει κάθε ποδοσφαιριστή και μέλος της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ με τις αξίες και τα ιδανικά της του ΜΕΓΑ και του αθλήματος, κάτι που πιστεύουμε θα επιδράσει θετικά στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.
Θα εφοδιάσει τους ποδοσφαιριστές με τη σωστή εκπαίδευση και νοοτροπία, ώστε όσοι δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, να έχουν την προοπτική για μια επιτυχημένη καριέρα σε άλλο τομέα της ζωής τους.

Απάντηση