ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑ

Στενοί ποδοσφαιρικοί δεσμοί Ελλάδας-Κατάρ

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα μπιν Αχμάντ Αλ Θάνι, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας επισκέφθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελο Γραμμένο.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα κι αποτέλεσε ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Γραμμένου στο Κατάρ, συνιστά δε μια ακόμα εκδήλωση στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο ομοσπονδιών, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στο Κατάρ.

Τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Κατάρ συνόδευαν ο πρέσβης της  χώρας στην Ελλάδα Αμπντουλαζίζ Αλ Ναάμα, ο εκτελεστικός διευθυντής Αλί Νταούντ Αλ Σούκρι, ο τεχνικός διευθυντής Αχμάντ Αμπάσι και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου «Κατάρ2022»  Δρ. Σάκης Μπατσίλας.

Από πλευράς Ε.Π.Ο. παρέστησαν ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες, ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Κώστας Βρακάς και ο διευθυντής των εθνικών ομάδων Άγγελος Μπασινάς.

Οι κ.κ. Γραμμένος και Αλ Θάνι συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με κορυφαία το μνημόνιο συνεργασίας των ομοσπονδιών και τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022, ενώ ο κ. Αλ Θάνι προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου Κατάρ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον σχεδιασμό της Ε.Π.Ο. να δημιουργήσει άμεσα τις προϋποθέσεις και συνθήκες κατασκευής του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων και οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας του Κατάρ κάλεσαν εκπροσώπους της ελληνικής ομοσπονδίας να επισκεφθούν το πρότυπο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων του Κατάρ «Aspire» στη Ντόχα, προκειμένου να αποκτήσουν σχετική τεχνογνωσία, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των επισκεπτών της Ε.Π.Ο.

Απάντηση