ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τάσος Τσακαλίδης: «Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας είναι πλέον από τις λίγες ομάδες της κατηγορίας που είναι τόσο πολύ οργανωμένη εδώ και 3 χρόνια!»

Στο AVENA.GR και στην Γιώτα Μαυροπούλου μίλησε ο 31χρονος επιθετικός του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας Τάσος Τσακαλίδης το απόγευμα της Πέμπτης 7/2.

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο έμπειρος επιθετικός αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές πτυχές της καριέρας του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο avena.gr και στην Γιώτα Μαυροπούλου:

Μαυροπούλου:Πόσο χρονών ξεκινησες το ποδόσφαιρο, η θέση που παιζεις ήταν αυτή που έπαιζες από μικρός ή άλλαξε στην πορεία;

Tσακαλίδης:Τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα ξεκίνησαν σε ηλικία 7 ετών,πάντα μου άρεσε να παίζω σε θέσεις που έχουν άμεση επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα!Η θέση που αγωνίζομαι από μικρός είναι αυτή του σέντερ φορ και του κλασικού 10αρι που λέμε ποδοσφαιρικά.

Μαυροπούλου: Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστή?

Tσακαλίδης: Έχω αγωνιστεί στην ομάδα του Μακροχώριου πολλά χρόνια στην ομάδα της ΠΑΕ Βέροιας στην Μυτιλήνη στον Αιολικό στον Aλμωπό Αριδαίας και τώρα φυσικά στην ομάδα της Αγίας Μαρίνας.

Μαυροπούλου: Ποιες ήταν οι αγαπημένες σου στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας σου;

Tσακαλίδης: Ευτύχησα σαν ποδοσφαιριστής να έχω πάρα πολλές ευχάριστες στιγμές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,τις περισσότερες αναμνήσεις τις έχω όπως είναι λογικό στο Μακροχώρι που πέρασα και τα περισσότερα μου χρόνια εκεί! Mία από αυτές ήταν οι δύο φορές που πανηγυρίσαμε την άνοδο στην γ εθνική και οι τρεις φορές που αναδείχθηκαμε κυπελλούχοι Ημαθίας!Άλλη μια ωραία ανάμνηση έχω από την ομάδα του Αλμωπoύ Αριδαίας είναι που καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο Πέλλας με γκολ δικό μου 1-0 κάτι που είχε να κάνει η ομάδα της Αριδαίας 13 χρόνια!Φυσικά εκτός από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα ξεχάσω ποτέ καιρός χρονιές που έπαιζα επαγγελματικά και ειδικά την χρόνια όπου ήμουν στην Βέροια και πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Α Εθνική κάτι μοναδικό!

Μαυροπούλου: Υπάρχει κάποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου καριέρας που θα ήθελες να ξεχάσεις;

Tσακαλίδης: Ναι! Σε ηλικία 16 χρόνων υπογράφω συμβόλαιο επαγγελματικό με την Βέροια και την επόμενη μέρα παθαίνω ρίξη χιαστού στον αγώνα με την μικτή Ημαθίας και αυτόματα ακυρώθηκε το συμβόλαιο μου!!!Εκεί πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει αλλά ευτυχώς επανήλθα γρήγορα και την επόμενη χρονιά ξανά υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την ΠΑΕ Βέροιας.

Μαυροπούλου: Ποιος συμπαίχτης σου σε εντυπωσίασε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτόν;

Tσακαλίδης: Στην επαγγελματική μου πορεία με είχε εντυπωσιάσει ο Νασιόπουλος που έχει παίξει σε τόσες ομάδες ελληνικές μια από αυτές και τον Παναθηναϊκό που έχει παίξει σε τόσες διοργανώσεις…ενώ ήταν από τα μεγάλα ονόματα της ομάδος ήταν ένας άνθρωπος τόσο απλός και τόσο ευγενικός και στον αγωνιστικό χορό ήταν επαγγελματίες σε όλα! Από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με είχε εντυπωσιάσει ο Μπάμπης Σπυριδωνίδης που με τον χαρακτήρα του και μέσα και έξω από το γήπεδο τον έκανε μοναδικό!

Μαυροπούλου: Είχες κάποια γούρια πριν τον αγώνα; Είχες κάποιον συμπαίχτη η προπονητή που είχε; Σου έκανε κάτι εντύπωση;

Tσακαλίδης: Δεν θα το έλεγα ότι είχα κάποιο συγκεκριμένο γούρι απλά συνήθιζα πριν από κάθε παιχνίδι να πηγαίνω να ανάβω ένα κερί στην εκκλησία και πάντα πριν αρχίσει ο αγώνας να κάνω πάντα τον σταυρό μου!!!Είχα δύο προπονητές στην Βέροια που φορούσαν πάντα το ίδιο σακάκι στους αγώνες για γούρι.

Μαυροπούλου: Λίγα λόγια για την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας?

Tσακαλίδης: Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας είναι πλέον από τις λίγες ομάδες της κατηγορίας που είναι τόσο πολύ οργανωμένη εδώ και 3 χρόνια!Παρέχει σχεδόν τα πάντα σε όλους τους ποδοσφαιριστές!!αυτό πραγματικά που με έχει εντυπωσιάσει σε αυτήν την ομάδα είναι πόσο δίπλα είναι ο πρόεδρος της ομάδας σε άτομα που είχαν την ατυχία να τραυματιστούν!είναι όλοι μια οικογένεια!Πέρυσι είχα την ατυχία να πάθω έναν σοβαρό τραυματισμό και ο τρόπος που μου φέρθηκαν και μου στάθηκαν δεν περιγράφεται!

Μαυροπούλου: Καλύτερος συμπαίκτης στον Μέγα Αλέξανδρο;

Tσακαλίδης: Έχουμε πολλούς καλούς παίχτες στην ομάδα έμπειρους και νεαρούς αλλά πιστεύω ένας από τους καλύτερους είναι ο Χάρης Συμεωνίδης που κατά την γνώμη μου αν δεν είχε τραυματιστεί φέτος μετην βοήθεια του η ομάδα θα ήταν πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία γιατί είναι ένας παίχτης βαρόμετρο για κάθε ομάδα!!

Μαυροπούλου: Δυσκολότερος αντίπαλος;

Tσακαλίδης: Μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος κατά την γνώμη μου είναι η ομάδα της Νάουσας!απλά πιστεύω φέτος ότι η ομάδα μου θα ήταν πολύ πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αν δεν είχαμε αδικήσει οι ίδιοι μας τους εαυτούς μας!!!Αν ήμαστε σε καλή μέρα και δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που θα μπορέσει να μας αντιμετωπίσει εύκολα!

Μαυροπούλου: Για τον αγώνα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ!Αγωνίζεστε με μια ομάδα που διεκδικεί την πρώτη Θέση στο πρωτάθλημα τον ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. Το παιχνίδι είναι εντός έδρας πιστεύεις ότι θα βοηθήσει για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα?

Tσακαλίδης: Το Σάββατο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αλλά εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε στο τέλος του αγώνα να ήμαστε εμείς νικητές! Όπως προαναφέραμε και πιο πάνω είπα ότι όλα τα παιχνίδια εξαρτάται καθαρά από την δική μας απόδοση και μόνο επόμενος αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε στο τέλος του αγώνα θα ήμαστε σίγουρα εμείς οι νικητές!!!Και ειδικά μέσα στην έδρα μας η ομάδα είναι ακόμα πιο δυνατή.

Μαυροπούλου: Κλείνοντας τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή-συμπαίκτη σου!

Tσακαλίδης: Θα ήθελα να πω μόνο πως για να φτάσουν εκεί που θέλουν χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες και φυσικά χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Γιώτα Μαυροπούλου

Απάντηση