ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Γαλλία η εθνική μας ομάδα για τους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου Κ23

Στην Γαλλία ταξίδεψε σήμερα η εθνική ομάδα Κ23, που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες της κατηγορίας, το Σάββατο (19/1). Τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Μιραμάς.

Η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δυνατή, αφού σε αυτήν μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου και ο πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2018, Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Τεντόγλου ευελπιστεί να επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις της θερινής περίοδο και να κυνηγήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο 21χρονος αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο, 795 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει νωρίς στη σεζόν. Τον αγωνιστικό ρυθμό θέλει να βρει ο Εμμανουήλ Καραλής, που επανέρχεται στην αγωνιστική δράση περίπου δέκα μήνες από τον σοβαρό τραυματισμό και θέλει από νωρίς να βρεθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Οδυσσέα Μουζενίδη, που κάνει τον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό του Σεπτεμβρίου, ωστόσο ευελπιστεί από νωρίς να κυνηγήσει βολές πάνω από τα 18,00 μέτρα. Στα 800 μ. ο Θάνος Καλάκος συμμετέχει στους αγώνες της χειμερινής περιόδου με στόχο το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, το οποίο είναι 1.49.20 και στο Μιραμάς θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τις δυνάμεις τους σε μια δυνατή διοργάνωση θα δοκιμάσουν τρεις νέες αθλήτριες. Η Αναΐς Καραγιάννη θα τρέξει στα 60 μ. εμπ., η Βαρβάρα Γρίλλου στα 400 μ. και η Άλκηστις Βαγγέλη θα συμμετάσχει στο ύψος.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων

12.00 400 μ. Γυναικών πρ.
16.00 Σφαιροβολία (Α) τελικός
16.20 Επί κοντώ (Α) τελικός
16.25 60 μ. εμπ. (Γ) πρ.
17.40 Ύψος (Γ) τελικός
17.45 Μήκος (Α) τελικός
17.55 60 μ. εμπ. (Γ) τελικός
18.05 800 μ. (Α) τελικός
18.20 400 μ. (Γ) τελικός

Η ομάδα

Ανδρες

800 μ.: Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας)
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης (Κένταυρος Χαλκιδικής)

Γυναίκες

400 μ.: Βαρβάρα Γρίλλου (ΓΣ Αθλος Κερατσίνι)
60 μ. εμπ.: Αναΐς Καραγιάννη (ΓΣ Κηφισιάς)
Ύψος: Άλκηστις Βαγγέλη (Αθηναϊκός όμιλος Αθλητισμού)

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση