ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Εκτός νομοσχεδίου η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων!

Το αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, δεν περιλαμβάνει διατάξεις που να κατοχυρώνουν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών!

Το αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, που τέθηκε σε διαβούλευση δεν περιλαμβάνει βασικές διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας. Αλλά επίσης δεν περιλαμβάνει και διατάξεις που να κατοχυρώνουν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών που έγινε κατόπιν συμφωνίας του Υφυπουργού με την ΕΠΟ και τη Super League.

Για να ισχύσει η αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας θα πρέπει ο Υφυπουργός να νομοθετήσει για τη δημιουργία της Super League 2 και από εκεί και πέρα να αποφασιστεί εάν αυτή η νέα κατηγορία θα λειτουργεί εντός οργανισμού της Super League ή θα έχει αυτόνομη διοικητική οργάνωση ως λίγκα. Μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η νομική μορφή της Football League που αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα αλλά με βάση την αναδιάρθρωση θα γίνει το τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα και η νομική του μορφή δεν θα είναι επαγγελματική αλλά ημιεπαγγελματική.

Πηγή: soccerplus

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση