ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Εθνική Ελπίδων: Αυστρία-Ελλάδα 1-0 «Το τέλος μιας αξιοπρεπέστατης πορείας»

Η μεγάλη περιπέτεια της Εθνικής Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τελείωσε στο Σεντ Πόλτεν. Η δεύτερη ήττα με 1-0 από την Αυστρία σε ισάριθμα ματς στα play offs, σηματοδότησε το τέλος μιας αξιοπρεπέστατης πορείας, με σπουδαίες εμφανίσεις. Μόνο περηφάνια για μια πολύ καλή ομάδα.

Όπως και στην Τούμπα την περασμένη Παρασκευή, η Εθνική δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το “δικό της” ημίχρονο, που αυτή τη φορά ήταν το πρώτο. Και όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στο Σεντ Πόλτεν δέχθηκε γκολ από μια στημένη φάση. Αυτή τη φορά ήταν ο Γκρμπιτς με το απευθείας φάουλ στο 51΄, που νίκησε τον Κότσαρη…

Αυστρία: Σλάγκερ, Βέμπερ, Πος, Λίνχαρτ, Γκρμπιτς (61΄ Κβάσινα), Ούλμαν, Λιούμπιτς, Βολφ (90΄ Ντάνσο), Κ. Μπαουμγκάρτνερ (71΄ Χόρβατ), Ινγκολιτς, Λάιμερ.

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Κουλούρης, Πασαλίδης, Καραχάλιος, Μπουζούκης (65΄ Ανδρούτσος), Γαλανόπουλος (80΄ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (57΄ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Λημνιός.

Συνολικά, η Εθνική Ελπίδων ήταν εξαιρετική στη διάρκεια των προκριματικών. Στην κανονική διάρκεια σημείωσε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 μόλις ήττα σε δέκα αγώνες. Ήταν όμως η καθοριστική, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κροατία την προτελευταία αγωνιστική. Και πάλι η Ελλάδα ισοβάθμησε με τους Κροάτες κι έχασε την πρωτιά στο πρώτο κριτήριο, που ήταν η διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Πέρασε στα play offs με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών ανάμεσα στις δεύτερες των ομίλων. Δεν μπόρεσε όμως να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αυστρίας. Είχε από ένα καλό ημίχρονο σε κάθε ένα από τα δύο ματς, όμως της έλειψε το γκολ, ήταν και άτυχη.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και οι ποδοσφαιριστές του χάρισαν υπέροχες στιγμές σε αυτή την πορεία και κυρίως έδειξαν ότι έρχεται μια πολύ αξιόλογη φουρνιά ποδοσφαιριστών.

*Η Πολωνία που έκανε μεγάλη ανατροπή, νικώντας 3-1 την Πορτογαλία εκτός έδρας, ενώ είχε ηττηθεί 1-0 στο πρώτο ματς, συμπλήρωσε μαζί με την Αυστρία τη 12άδα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 2019.

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση