ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Ανακοίνωση της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ για τη Κάρτα Υγείας

Από την ΕΠΣ Ημαθιας ανακοινώνεται σε όλα τα σωματεία της δύναμης της ότι με βάση την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/38611/15976?1417/152/3.8.2018 του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού θεσπίζεται η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ για όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία.
Η παραπάνω κάρτα εκδίδεται κατόπιν των εξής υποχρεωτικών εξετάσεων:
1.-Κλινική Εξέταση
2.-Ατομικό και Οικογενειακό Ιατρικό ιστορικό και
3.-Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Η κάρτα Υγείας Ποδ/στη θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,Νομαρχιακών,Περιφερειακών η Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων,υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η με ΝΠΔΔ,καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα,κατέχοντες την Καρδιολογική ειδικότητα η ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.
Η πιστοποίηση της υγείας των ποδ/στων καταγράφεται στην Κάρτα υγείας,η οποία είναι υποχρωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στις προπονήσεις και στους αγώνες.Αυτή θα προσκομίζεται στον διαιτητή του αγώνα και θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του στον αγώνα.
Η κάρτα υγείας περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία:
1.-την Ε.Π.Ο.,2.-Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ποδ/στη,3.-Ετος γεννησης,4.-Φωτογραφία,5.-Αριθμ.δελτ.ΕΠΟ,6.-ΑΜΚΑ,7.-Ημερολογιακή θεώρηση με βεβαίωση-υπογραφή ιατρού για την πιστοποίηση συμμετοχής στον αγώνα και 8.-Βεβαίωση –υπογραφή ότι έχει υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση.
Η εφαρμογή της κάρτας υγείας Ποδ/στη αρχίζει από 1/1/2019.
Παρακαλούνται τα σωματεία να εφοδιασθούν από την Ένωσή με ικανό αριθμών Καρτών υγείας και να προχωρήσουν έγκαιρα στην πιστοποίηση υγείας των ποδ/στων τους,σύμφωνα με τα παραπάνω.

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση