ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Η Εθνική Ελπίδων νίκησε 2-0 τη Λευκορωσία τερματίζοντας 2η στον 1ο ομίλο

Η Εθνική Ελπίδων που νίκησε 2-0 τη Λευκορωσία στο Στάδιο του Περιστερίου, συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με την Κροατία (25) αλλά τερμάτισε στη δεύτερη θέση, θα είναι σίγουρα στις 4 καλύτερες δεύτερες και θα διεκδικήσει στα play offs την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Η Εθνική άνοιξε το σκορ στο 20΄ όταν ο Μπουζούκης βρήκε με μακρινή πάσα τον Κυριακόπουλο που κινήθηκε σε θέση έξω αριστερά και με ωραία σέντρα βρήκε τον Τάσο Χατζηγιοβάνη ο οποίος με ωραία κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σερμπίτσκι. Αξιοσημείωτο ότι η Εθνική αγωνίστηκε από το 31΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του
Τριαντάφυλλου Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι Λευκορώσοι, έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεσαν για την ισοφάριση, δεν δημιούργησαν όμως κάποια κλασσική ευκαιρία και σε μια ωραία αντεπίθεση ο Μανθάτης μπήκε ωραία από δεξιά στην περιοχή και στη σέντρα που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ιβανόφ. Ο Γιάννης Μπουζούκης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι (81΄) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ελλάδα: (Αντώνης Νικοπολίδης) Κότσαρης, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος, Βέργος (56΄ Κοτσόπουλος), Χατζηγιοβάνης, Ανδρούτσος (34΄ Μαυρομάτης), Χατζηδιάκος, Μπουζούκης, Λημνιός (71΄ Μανθάτης), Μασούρας.
Λευκορωσία: (Λιούντας Ρουμπούτις) Σερμπίτσκι, Ιβανόφ, Βολκόφ, Πετσένιν, Κλίμοβιτς, Αντιλέβσκι (44΄ Έμπονγκ), Μπερέζκιν (73΄ Φεντόσοφ), Σεβτσένκο, Σβέτσοβ, Μπεσμέρτνι (46΄ Μπάκχαρ), Γκρόμικο.

* Η Εθνική Ελπίδων τερμάτισε δεύτερη στον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 με τους ίδιους βαθμούς (καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων) με την πρώτη Κροατία και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε αγώνες play offs με μία από τις άλλες τρεις καλύτερες δεύτερες εθνικές ομάδες των εννιά ομίλων. Η αντίπαλος της Εθνικής θα γίνει γνωστή στις 19/10, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η σχετική κλήρωση της UEFA. Τα play offs (διπλοί αγώνες) θα διεξαχθούν στις 12 και στις 20 Νομεβρίου 2018.

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Κροατία 25
2. Ελλάδα 25
3. Τσεχία 16
4. Λευκορωσία 14
5. Μολδαβία 7
6. Σαν Μαρίνο 0

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση