ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Στη διεθνή καμπάνια με τίτλο “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2018” μετέχει η Ε.Π.Ο

Στη διεθνή καμπάνια με τίτλο “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2018” μετέχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μαζί με άλλες 29 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες-μέλη της U.E.F.A.

Η “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς” διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς και υποστηρίζεται από την U.E.F.A. και τον συνεργάτη της σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Healthy Stadia”.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενθαρρύνει διαχρονικά την διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια στην υποστήριξη των εκδηλώσεων για την “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς”. Φέτος μάλιστα καθιέρωσε ειδικό “Βραβείο καρδιακής υγείας και υγιεινού τρόπου ζωής”, το οποίο θα απονεμηθεί σε εθνική ομοσπονδία-μέλος της U.E.F.A., επαγγελματική λίγκα ή σύλλογο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των φιλάθλων σε θέματα που αφορούν στην επιλογή υγιούς τρόπου ζωής, καθώς και τις θετικές συνέπειες που έχει στην ανθρώπινη υγεία ο προσανατολισμός στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των βλαβερών συνηθειών: του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ, της ανθυγιεινής δίαιτας και της καθιστικής ζωής.

Η “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς” θα εορτασθεί διεθνώς στις 29 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει:
• διαλέξεις αναφορικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, που αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, με 17.7 εκατομμύρια περιστατικά ετησίως, καθώς και τους τρόπους πρόληψής τους,
• ενημερώσεις για τους τρόπους αποφυγής του καπνίσματος και της ανθυγιεινής διατροφής, αλλά και της υιοθέτησης φυσικής άσκησης, στοιχείων που μπορούν να συνεισφέρουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 80%,
• συμμετοχή ατόμων, οικογενειών, οργανώσεων, αθλητικών ομοσπονδιών και κοινωνικών φορέων σε εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
Η φετινή θεματική ενότητα έχει τίτλο “MY HEART, YOUR HEART” (“η καρδιά μου, η καρδιά σου”) και προσβλέπει στη δημιουργία ευρείας συλλογικής συνείδησης στην προώθηση της ιδέας της “καρδιακής υγείας”.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διοργανώνει, σε συνεργασία με τις αγωνιζόμενες ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, ειδικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι εντάσσονται στη φετινή διεθνή καμπάνια “Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς” υπό τον θεματικό τίτλο “MY HEART, YOUR HEART” (“η καρδιά μου, η καρδιά σου”).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα “World Heart Day” στο: www.worldheartday.org

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

 

Απάντηση