ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Πρεμιέρα με νίκη για την Α.Ε Χαρίεσσας επί του Μακροχωρίου

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Χαρίεσσας διεξήχθη ο αγώνας για την Α’Ερασιτεχνική της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ μεταξύ της Α.Ε Χαρίεσσας και του Μακροχωρίου.

Πρεμιέρα πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες θέλαν τους βαθμούς ή τον βαθμό ώστε να ξεκινήσουν θετικά την φετινή τους πορεία για το πρωτάθλημα 2018-2019.

Μόλις στο 3’ της αναμέτρησης η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς φιλοξενουμένων με τον Χολέβα μετά από σέντρα του συμπαίκτη του να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 8’ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με αντίθετη κατάληξη καθώς ο Παρηγορίδης με ωραία κεφαλιά και σχεδόν αφύλακτος στο 8’ της αναμέτρησης έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ανέβασαν την απόδοσή τους οι γηπεδούχοι δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην ομάδα του Μακροχωρίου. Ο Δημητρούσης στο 13’ μπορούσε να κάνει το 2-0 καθώς βγήκε μόνος στην αντεπίθεση με τον Θεοδοσιάδη να γλυτώνει την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 32’ και στο 33’ είχαν καλές στιγμές οι φιλοξενούμενοι χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ο Ηλιάδης.Η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα του Μακροχωρίου ήρθε στο 40’ της αναμέτρησης με τον Τσιφλίδη να βλέπει εκτός εστίας τον Ηλιάδη, και με ωραίο πλασέ προσπάθησε να τον ‘’κρεμάσει’ ’με την μπάλα ωστόσο να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Απογοήτευση στον πάγκο καθώς η ενέργεια του επιθετικού του Μακροχωρίου ήταν εξαιρετική χωρίς την ευτυχή κατάληξη.

Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο.

Ευκαιρία μόλις στο 1’ της επανάληψης με τον Δελητζάκη μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Συνέχισε την πίεση η Α.Ε και στο 51’ ο Στογιάννης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του με τον Θεοδοσιάδη να λέει όχι για ακόμη μια φορά. Στο 54’ ήρθε η σειρά του Μακροχωρίου να δημιουργήσει με τον Χολέβα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την πολλή καλή σέντρα του Δημητριάδη χάνοντας μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 57’ ο Τσακαλίδης ίσως έχασε και την φάση του αγώνα όταν βγήκε μόνος του απέναντι στον Ηλιάδη με τον δεύτερο να νικάει την μονομαχία στερώντας από τους φιλοξενούμενους την ισοφάριση. Στο 66’ του αγώνα ο Θεοδοσιάδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ την καλή κεφαλιά του Στογιάννη. Πάλι ο Στογιάννης απείλησε στο 72’ για την ομάδα της Χαρίεσσας με το δυνατό του σουτ να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδοσιάδη. Τέλος στο παιχνίδι έδωσε ο εξαιρετικός στο σημερινό παιχνίδι Κοτσογιαννίδης στο 82’ μετά από προσωπική ενέργεια,νίκησε τον Θεοδοσιάδη με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μακροχωρίου ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Τσακίρη να εκμεταλλεύεται την ωραία σέντρα του Τσακαλίδη και να στέλνει με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα του Ηλιάδη.

Συμπέρασμα: Πολύ όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες και να πετυχαίνουν τρία τέρματα. Δίκαιο το αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με την ομάδα της Χαριέσσας να παίρνει μια πολύτιμη νίκη με 2-1 απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και αξιόλογο αντίπαλο.

Συνθέσεις:

Α.Ε Χαρίεσσας(Χρήστος Μποζίνης):Ηλιάδης,Πανάγος,Δαπαρλής,Πίτος,Δελητζάκης,                              Δίντσης,Κοτσογιαννίδης(90+3Σαρακατσάκο),Λύτης(62’Ιντοτ),Δημητρούσης(88’Δάτσης), Παρηγορίδης(79’Μπάμπος),Διστόγιαννης.

Μακροχώρι(Ηλιάδης Γρηγόρης):Θεοδοσιάδης,Δημουλάς,Τσακίρης,Τσιάμπας,Δαλιγγάρος,   Τσακαλίδης,Πίκος,Βοργιατζίδης,Δημητριάδης,Τσιφλίδης(75’Βλαχάβας),Χολέβας(69΄Γρηγορόπουλος).

MVP(Κοτσογιαννίδης):Πολλά τρεξίματα από τον ποδοσφαιριστή της Χαρίεσσας στο σημερινό παιχνίδι. Έβαλε ένα πολύ όμορφο γκολ μετά από προσωπική ενέργεια κλειδώνοντας σε μεγάλο βαθμό την νίκη για την ομάδα του. Πολλοί οι διακριθέντες για την γηπεδούχο ομάδα ωστόσο ο Κοτσογιαννίδης σύμφωνα πάντα με την δικιά μας άποψη κερδίζει τον άτυπο τίτλο του MVP.

Διαιτησία (ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΒΑΛΚΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ):Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα οι διαιτητές της αναμέτρησης με τα όποια λάθη να είναι μέσα στα ανθρώπινα πλαίσια. Χωρίς την δύσκολή φάση η διαιτησία του κ. Λαζάρου κρίνεται θετική.

Στα θετικά:Σε ικανοποιητικά επίπεδα η προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι του Σαββάτου κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους ανθρώπους της γηπεδούχου ομάδας αλλά και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στα αρνητικά:-

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Δείτε φάσεις και γκολ του αγώνα:

Δηλώσεις Κοτσογιαννίδη MVP του αγώνα:

Φωτορεπορτάζ του αγώνα:

Απάντηση