ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Ξεκίνημα με νίκη-πρόκριση απέναντι στην Αγία Βαρβάρα το Μακροχώρι!(βίντεο+φωτο)

Στο γήπεδο του Μακροχωρίου διεξήχθη ο αγώνας Κυπέλου της ΕΠΣ Ημαθίας την Κυριακή 9 Σεπτέμβριου μεταξύ της ομάδας του Μακροχωρίου και του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Αρκετά καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές παρακολούθησαν οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο ανανεωμένο και καλοδιατηρημένο γήπεδο του Μακροχωρίου. Τρία γκολ,δύο πέναλτι,πολλές κάρτες, δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση ήταν το σκηνικό του Κυριακάτικου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο και να βρουν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 3΄ο Βοργιατζίδης προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Αγίας Βαρβάρας με μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει ψηλά. Πίεζε η ομάδα του Μακροχωρίου και στο 6’ ο Δημητριάδης έχασε καλή ευκαιρία καθώς από κοντά και από πλάγια θέση μέσα στην μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην εστία. Στο 10’ ο Κουλουριώτης από πλεονεκτική θέση και σχεδόν ανενόχλητος προσπάθησε με δυνατό σουτ να βάλει την ομάδα του μπροστά ωστόσο η τύχη ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα. Στο 15΄ άρχισε να λειτουργεί η μηχανή της Αγίας Βαρβάρας και τα πράγματα άλλαξαν. Στο 16’ ο Χασιώτης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή σέντρα του Χατζή με τον πρώτο να αιφνιδιάζεται και να χάνει μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Τίποτα το σημαντικό μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ένα ημίχρονο που στο πρώτο 15’ είχε την υπεροχή η ομάδα του Μακροχωρίου με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν στην συνέχεια και να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να μπορούν  να δημιουργήσουν επιθετικά κάτι το αξιόλογο.

Περιμέναμε με ενδιαφέρον το δεύτερο μέρος και την εξέλιξή του. Μόλις στο 48’ η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Μακροχωρίου με τον Δημητριάδη από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Τότσκα. Στο 55’ έγινε η φάση που έμελλε να κρίνει σε μεγάλο βαθμό των αγώνα, ο Εμμανουηλίδης ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά την άσπρη βούλα. Θύελλα αντιδράσεων από τον πάγκο των φιλοξενούμενων καθώς ο διαιτητής έκανε συστάσεις στους αμυντικούς της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Κουλουριώτης ανέλαβε να βάλει την ομάδα του μπροστά και αυτό έκανε, καλή εκτέλεση πέναλτι με τον τερματοφύλακα Τότσκα να μην μπορεί να γλυτώσει την ομάδα του. Από κει και πέρα το σκηνικό άλλαξε,νεύρα ,ένταση και σκληρό παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να είναι φανερά εκνευρισμένη όχι από τον σωστό καταλογισμό πέναλτι αλλά από την εξέλιξη της φάσης. Ο Βοργιατζίδης τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στο 65΄ βάζοντας το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του μετά από εξαιρετικό συνδυασμό και άψογό τελείωμα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα.Η ομάδα του Μακροχωρίου έμεινε με 10 στο 76’ καθώς ο Κουλουριώτης αντίκρισε την δεύτερη σωστή κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα αποχωρώντας από το παιχνίδι. Στο 80’ ο εξαιρετικός Βοργιατζίδης ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει σωστά την άσπρη βούλα για δεύτερη φορά. Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση βάζοντας την ομάδα του μπροστά με τρία τέρματα, δίνοντάς παράλληλα και διαστάσεις θριάμβου σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι. Η τελευταία μεγάλη στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Γκιλιόπουλο να μην μπορεί από κοντά να εκμεταλλευτεί την καλή σέντρα του συμπαίκτη του με τον νεαρό να μην είναι σε ετοιμότητα και να χάνει καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ.

Συμπέρασμα: Πιο δύσκολα πήρε την πρόκριση η ομάδα του Μακροχωρίου από τη δείχνει το σκορ κάτι που μας δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας. Δίκαιο το αποτέλεσμα με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τον προσανατολισμό τους μετά από το γκολ πέναλτι που δέχτηκαν και από την εξέλιξη που προήρθε η συγκεκριμένη φάση. Δυνατές και δουλεμένες και οι δύο ομάδες και περιμένουμε να τις ξαναδούμε αντίπαλες στο πρωτάθλημα.

Στα θετικά: Δεν ξέχασαν τον συμπαίκτη τους Σιδέρη Γιώργο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση λόγω τραυματισμού οι ποδοσφαιριστές του Μακροχωρίου. Στην επίτευξή του πρώτου γκολ  σύσσωμη η ομάδα έτρεξε στην κάμερα του ΑVENA και του αφιέρωσε τον γκολ. Εικόνα που δείχνει το καλό οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μέσα από το άρθρο μας να ευχηθούμε στο Γιώργο περαστικά και γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους.

Στα αρνητικά: Αρκετά νεύρα και ένταση μετά και την επίτευξη του πρώτου γκολ με το παιχνίδι σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνεται σκληρό με κίνδυνο τον σοβαρό τραυματισμό κάποιου ποδοσφαιριστή. Δεν υπήρξε το παραμικρό με την λήξη του αγώνα και αυτό είναι το σημαντικό και αυτό κρατάμε.

Διαιτητές(ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ):Πολλά τα παράπονα από την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας προς τον διαιτητή Καραντώνη όχι για των σωστό καταλογισμό πέναλτι αλλά για την εξέλιξη της φάσης. Με τους ανθρώπους της ομάδας να υποστηρίζουν ότι ενώ ο διαιτητής μιλούσε με τους αμυντικούς της ομάδας για το φάουλ που κάναν στον χώρο του κέντρου η ομάδα του Μακροχωρίου συνέχισε το παιχνίδι αιφνιδιάζοντας τους αμυντικούς με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν ενστικτωδώς και να υποπέσουν στην παράβαση.

Συνθέσεις:

Mακροχώρι:(Γρηγόρης Ηλιάδης):θεοδωσιάδης,Τσιφλίδης,Τσιάμπας,Τσακίρης,              Δαληγγάρος,Πίκος,Δημητριάδης,Χολέβας(62’Δημουλάς),Τσακαλίδης,Βοργιατζίδης (80’Βλαχάβας),Κουλουριώτης.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας:(Κώστας Μουρτζίλας):Τότσκας,Κωτέλης,                           Χασιώτης(73’Χρυσόπουλος),Δαδόπουλος(70’Ντόβας),Δάμτσιος,Γκιλιόπουλος,Σουλιώτης, Χατζής,Σέρας,Εμμανουηλίδης(80’Βελιάδης),Σουλιώτης Α(71’Θεοδώρου).

ΜVP(Βοργιατζίδης):Πέτυχε ένα ωραίο τέρμα κάνοντας το 2-0 μετά από ομαδική προσπάθεια τελειώνοντάς σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση. Στο 80’ πάλι ο ίδιος πρωταγωνιστής κερδίζοντας πέναλτι από ανατροπή μέσα στην μεγάλη περιοχή και αναλαμβάνοντας ο ίδιος να βάλει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ομάδα του. Θετική παρουσία σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κατά την γνώμη μας ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής στο σημερινό παιχνίδι.

Βίντεο του παιχνιδιού:

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών:

Φωτορεπορτάζ του αγώνα:

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

 

 

Απάντηση