ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Α.Ε.Π Βέροιας απαντάει στις 6 +1 συχνές ερωτήσεις των γονέων

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στην προσωπική σελίδα της η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Α.Ε.Π Βέροιας,απαντώντας σύμφωνα με την Ακαδημία στις 6+1 συχνές ερωτήσεις των γονέων.

Αναλυτικά:

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Α.Ε.Π. Βέροιας – «Στέφανος Γαϊτάνος»
απαντάει στις 6 +1 συχνές ερωτήσεις των γονέων.

1. Από ποια ηλικία μπορώ να φέρω το γιο μου ή την κόρη μου στην ποδοσφαιρική σας Σχολή;

Δεχόμαστε παιδιά (αγόρια και κορίτσια) που γεννήθηκαν από το 2014 και κάτω.

2. Πόσες φορές την εβδομάδα θα προπονείτε το παιδί μου;

– Αν ανήκει στα τμήματα Κ12, Κ10, Κ8, Κ6 (Bambini, Junior, Pro Junior, Προ-παιδικό) οι προπονήσεις είναι 2 φορές την εβδομάδα συν 1 παιχνίδι.
– Στα τμήματα Κ14, Κ16 (Παιδικό, Εφηβικό) οι προπονήσεις είναι 3 – 4 φορές την εβδομάδα συν 1 παιχνίδι.

Ποιες μέρες;

– Τα τμήματα Κ12, Κ10, Κ8, Κ6 έχουν προπόνηση τις ημέρες
Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο (παιχνίδι).
– Τα τμήματα Κ14, Κ16 έχουν προπόνηση τις ημέρες
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή –
– Αγώνας: Σάββατο (εφηβικό) και Κυριακή (παιδικό).

Ποιες ώρες;

– 16:30μ.μ. -18:00μ.μ. τις καθημερινές
– 10:00π.μ. – 13:00μ.μ. Σάββατο ή Κυριακή

Σημείωση: Εάν το επιθυμείτε υπάρχει και η δυνατότητα ατομικών προγραμμάτων για το παιδί σας.

3. Πώς γίνονται οι μετακινήσεις των παιδιών προς και από το Αθλητικό Κέντρο Ράχης;

Τα παιδιά, κατά κύριο λόγο, μετακινούνται με ευθύνη και μέσο των γονέων τους. Σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις με τους προπονητές τους, ενώ και η αστική συγκοινωνία καθόρισε δρομολόγια από και προς τη Ραχιά που να εξυπηρετούν το προπονητικό πρόγραμμα της Σχολής.
Πρόταση Σχολής: Είναι μια καλή ευκαιρία για γονείς- κηδεμόνες και φίλους που συνοδεύουν τα παιδιά στην προπόνηση να γυμναστούν και οι ίδιοι, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα χρήσης των γηπέδων του αθλητικού κέντρου, για βάδισμα, jogging του κλειστού και πλήρους εξοπλισμένου με όργανα γυμναστηρίου και των αποδυτηρίων της Σχολής.

4. Οι προπονητές της Σχολής σας είναι καταρτισμένοι στο να προπονούν σωστά ένα παιδί;

Η επιλογή των προπονητών της Σχολής γίνεται με αυστηρά κριτήρια.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ. Αγαπούν τα παιδιά, γνωρίζουν την ψυχολογία τους και εφαρμόζουν προπονητικά προγράμματα σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA.

5. Στο παιδί μου αρέσει να παίζει στη θέση του τερματοφύλακα. Υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης στη Σχολή σας γι΄ αυτήν τη θέση;

Ναι. Υπάρχει ειδικό τμήμα εκπαίδευσης τερματοφυλάκων με επικεφαλής τον προπονητή κ. Παναγιωτούλα Παναγιώτη κάτοχο διπλώματος της Ελβετικής Σχολής Τερματοφυλάκων.

6. Αν το παιδί μου δεν έχει «ταλέντο», αλλά του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο το δέχεται η Σχολή σας;

Στη Σχολή μας έχουν θέση όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την ικανότητα που διαθέτουν. Τα δίνουμε την ευκαιρία να αθληθούν, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν νέους φίλους, να ανταγωνισθούν, να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους.
Δίνουμε στο κάθε παιδί τη χαρά του παιχνιδιού χωρίς πολλές ευθύνες, οδηγίες και πρέπει, έρχεται σε εμάς πρώτα να παίξει και μετά να προπονηθεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αναπτύξει χωρίς πίεση δεξιότητες. Παράλληλα είμαστε μία σχολή αξιολόγησης και επιλογής ποδοσφαιριστών για τα παιδιά που διαθέτουν κάποιες ξεχωριστές
ποδοσφαιρικές ικανότητες υπάρχει μια ειδική διαχείριση με στόχο την εξέλιξη και προοπτική τους στο χώρο του ποδοσφαίρου, χωρίς όμως μεθοδεύσεις και δημιουργία ψεύτικων ελπίδων που οδηγούν στην οικονομική αφαίμαξη των γονέων.
Ενδιαφέρον, σωστές εκτιμήσεις, μεθοδική δουλειά από εμάς και χρόνος θα δείξουν με ασφάλεια εάν υπάρχει ο δρόμος του ποδοσφαίρου για ένα παιδί.

7. Μπορεί το παιδί μου να συνδυάσει τις μαθητικές του υποχρεώσεις με το ποδόσφαιρο;

Ναι. Αν κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου του. Πολλά παιδιά ποδοσφαιριστές – αθλητές συνδυάζουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις με αυτές του αθλητισμού και πετυχαίνουν να ενταχθούν σε Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Είναι λάθος να αναζητείται αποκλειστικά στο χρόνο που το παιδί αθλείται το μειωμένο ενδιαφέρον του για τις σχολικές του επιδόσεις, σχολείο και αθλητισμός συνεργάζονται για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και πάνω από όλα για την ψυχική και σωματική του υγεία.
Το παιδί έχει ανάγκη από παιχνίδι και μπορεί με καλή οργάνωση να συνδυάσει σχολείο και ποδόσφαιρο.

Σχολή Ποδοσφαίρου
Α.Ε.Π. Βέροιας – «Στέφανος Γαϊτάνος»

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση