ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Δημήτρης Πετκάκης: Υπό προϋποθέσεις αναλαμβάνουμε την ΑΕ Αλεξάνδρειας

Στην εκπομπή «Η μπάλα στην κερκίδα » του ράδιου AVENA 97,7 πήρε μέρος την Τρίτη 28/8/2018 ο Δημήτρης Πετκάκης και μεταξύ άλλων είπε:

Δύσκολη ήταν η απόφαση το να σταματήσω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και το επαγγελματικό.

Τα νεαρά παιδιά δεν έχουν όρεξη να προπονηθούν. Δεν αφιερώνουν σωστά το χρόνο τους.

Οι ελληνικές ομάδες δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές,  οι οποίοι αναζητούν χρόνο συμμετοχής σε ομάδες του εξωτερικού.

Τα χρήματα που δαπανώνται για τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών Στην Ελλάδα δεν ανακοινώνονται αυτά που αφορούν και την εφορία και τις υπόλοιπες δαπάνες ενώ στο εξωτερικό ισχύει το εντελώς αντίθετο.

Πίσω από τις μεταγραφές υπάρχουν εταιρείες management και άλλες που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν επαγγελματίες management που είναι επίσημα πιστοποιημένοι. Υπάρχουν πολλοί που έχουν εταιρείες και δεν έχουν πτυχίο.

Στο εξωτερικό υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που λειτουργούν και δεν παρατηρείται το φαινόμενο μιας ομάδος να έχει λιγότερα έσοδα από τα έξοδα της.

Πολλές είναι οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει από την εταιρεία που εκπροσωπεί η οποία αντιπροσωπεύει και ποδοσφαιριστές και προπονητές με σκοπό την ανάδειξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι 8 με 9 στεναχώριες και μία χαρά. Δεν είναι ένας χώρος αγγελικά πλασμένος όπως φαίνεται στα μάτια των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις δυνατότητές του από τους προπονητές και από την εκάστοτε ακαδημία στην οποία συμμετέχει.

Ότι λείπει από ταλέντο μπορείς  να το κερδίσεις με τη δουλειά.

Έχω πολύ καλές εντυπώσεις από τις ομάδες και τις ακαδημίες στις οποίες δούλεψα.

Ο Αστέρας Αλεξάνδρειας είναι μία ομάδα που αποτελείται από άτομα τα οποία είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους.

Είναι στενάχωρο για την πόλη της Αλεξάνδρειας να μην εκπροσωπείται και από την ομάδα της ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν σκέψεις για να αναλάβει την ΑΕ Αλεξάνδρειας ο Πόλυς  Χουρσουζίδης και ο Δημήτρης Πετκάκης  κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Δείτε τι είπε.

 

 

Απάντηση