ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Ο πρόεδρος του ΑΟ Μαρίνας Μανώλης Καραντώνης στο Ράδιο avena 97,7 και στη WebTV του σταθμού

Ο πρόεδρος του ΑΟ Μαρίνας Μανώλης Καραντώνης βρέθηκε στο studio του Ράδιο avena 97,7 , στη WebTVτου σταθμού και στην εκπομπή « Η μπάλα στην κερκίδα »την Τρίτη 17/7/ 2018. Ευχήθηκε χρόνια πολλά στους συγχωριανούς του για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας και το ίδιο έκανε και για τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας μία και ήταν η γιορτή της πολιούχου.

Ο πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων που μπήκαν στη διοίκηση ήταν η άνοδος στην επόμενη κατηγορία και τον πετύχανε . Φέτος το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών μία και βρίσκονται ιστορικές ομάδες.  Δεν μας τρομάζει η κατηγορία, έχουμε γηγενείς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο είπε.  Ο στόχος της ομάδας είναι η σωτηρία μία και είναι νεοφώτιστοι σε αυτήν.  Για να μας κερδίσει κάποιος θα πρέπει να είναι πέντε φορές ανώτερος από εμάς, είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Καραντώνης.

Ο κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος.  25 Ιουλίου ξεκινά η προετοιμασία της ομάδα. Έχουν αποκτήσει παίκτες και στο τέλος της εβδομάδος θα ανακοινωθούν και άλλες μεταγραφές.  Όλη η διοίκηση βοηθάει. Οι φίλαθλοι συμπαραστέκονται στην ομάδα.  Όλοι θέλουν να βοηθήσουν όταν βλέπουν τα αποτελέσματα που έχουμε.

« Έχω να δώσω λογαριασμό σε όλους »είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Καραντώνης.

Στο γήπεδο την προηγούμενη χρονιά είχαν  μέσο όρο  300 άτομα που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια.  Εκτός έδρας ήταν  επίσης πολλοί  φίλαθλοι  που ακολουθούσαν την ομάδα.

Δεν έχουν  διαρκείας εισιτήρια,  αλλά έχουν  μέλη στην ομάδα που κάθε μήνα δίνουν 20 ευρώ. Τα μέλη ανέρχονται περίπου στα 50. Θα γίνει  γενική συνέλευση πριν τα επίσημα παιχνίδια.  18 Αυγούστου θα γίνει ένα τουρνουά.  Κάθε χρόνο κάνουν τουρνουά. Δίνουν  τα έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό.  Στο φετινό τουρνουά θα πάρουν μέρος οι ομάδες του Γιαννακοχωρίου και του Ροδοχωρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν σε  συγχωριανό  και θα αγοράσουν  αναπηρικό καροτσάκι,  λόγω του ότι είναι ανάπηρος.  Η ομάδα είναι του χωριού και δεν είναι κανενός,  ούτε της διοίκησης , ούτε των ποδοσφαιριστών.

Ήθελαν  να βάλουν στην φανέλα το αστέρι της Βεργίνας και την Ελληνική σημαία,  αλλά η ΕΠΟ δεν έδωσε την άδεια.

Η ομάδα της Μαρίνας βρίσκεται στην Α΄ κατηγορία μετά από 20 χρόνια περίπου όπου θα υπάρχουν και ιστορικές ομάδες όπως η Νάουσα και η Βέροια. Είναι κατάντημα για αυτές τις ομάδες να παίζουν τόσο χαμηλά.

Ο Μάνος Καραντώνης  είπε ότι δεν ήτανε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο μετά από απαίτηση των ποδοσφαιριστών. Ήταν  φίλος με τα παιδιά και ο πιο φανατικός οπαδός της ομάδας.  Έχει  γνώση και αυτός αλλά και όλη η διοίκηση το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. Η ομάδα έχει εξοπλισμό ισάξιο με ομάδα Β΄ Εθνικής Το γήπεδό  είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν έχουν  τη βοήθεια κανενός.

Πολλοί διοικούντες ρίχνουν το βάρος στους δήμους για την καλύτερη λειτουργία του γηπέδου αλλά είναι πολύ φυσιολογικό, όταν δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου περιμένεις και την αντίστοιχη βοήθεια, είπε χαρακτηριστικά. Η βοήθεια που προσφέρουν οι δήμοι δεν είναι η ανάλογη και γίνονται διακρίσεις .

Εάν δεν υπήρχαν  οι παράγοντες δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο και δεν θα ασχολούνταν κανένας με αυτό. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την διοίκηση και το ποδόσφαιρο είναι ρομαντικοί.

Ακόμη είπε ότι όταν μου κάνουν αρνητική κριτική παίρνω περισσότερη δύναμη. Κάποια στιγμή γινόταν  αρνητική κριτική στο χωριό, αλλά τώρα δεν γίνεται.

Εάν σταματήσουν οι παράγοντες να υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τότε θα σταματήσει και η λειτουργία της ένωσης που στηρίζεται καθαρά σε όλους αυτούς.  Ο Μάνος Καραντώνης αναφέρθηκε και στην αλλαγή του προπονητή που έγινε την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Για τη  χρονιά αυτή υπάρχει το δίδυμο προπονητών. Είναι ο Λάζαρος Παυλίδης και ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης . Ο ένας επικεντρώνεται στην προπόνηση και ο άλλος στην τρόπο γύμνασης  της ομάδας. Ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης έχει παρακολουθήσει μαθήματα του διπλώματος UEFA C. Θα πρέπει  ο προπονητής είναι και ψυχολόγος και παιδαγωγός.

Τότε μπορούμε να πούμε είπε ότι η ομάδα μπορεί να κρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι ότι ο  κουμπάρος του που βρίσκεται στην Ελλάδα και στο καφενείο ακούει όλα αυτά που συζητάνε γύρω από το ποδόσφαιρο είναι κάτι όπως λέει ότι  του δίνει ζωή και δεν εξαγοράζεται με τίποτα.

 

Η επικοινωνία μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης γίνεται με το facebook όπου υπάρχει  μία κλειστή ομάδα και επικοινωνούν  μεταξύ τους.

Μία από τις μεταγραφές που επίκειται είναι ο Θοδωρής Καραντώνης,  ο αδερφός του προέδρου.

Ακόμη ανέφερε ο Μάνος  Καραντώνης ότι με τα νεαρά παιδιά θα δουλέψουν και σε 2-3 χρόνια θα μπορούν να προσφέρουν και αυτά τις υπηρεσίες τους στην μεγάλη ομάδα.

Σε δυο-τρεις εβδομάδες θα ανακοινωθεί και η λειτουργία της ακαδημίας του ΑΟ Μαρίνας. Θα χρειαστεί να ασχολούνται ειδικά με τις ακαδημίες κάποιοι άνθρωποι. Θα μπορούσε η ένωση να ενισχύσει τις ομάδες που έχουν ακαδημίες είτε χρηματικά , είτε σε υλικό.

Στο χωριό της Μαρίνας υπάρχει υπογεννητικότητα και είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μία Ακαδημία  που να έχει όλες τις ηλικίες.

Στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε ο Μάνος Καραντώνης και είπε ότι « Να έχουν υπομονή οι διοικούντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,  υγεία να έχουν τα παιδιά. Με πολλή υπομονή , ειδικά τα παιδιά που είναι σε μικρή ηλικία να αρπάξουν την ευκαιρία και να παίξουν στην κατηγορία. Θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.»

 

Προτείνουμε να δείτε τη συνέντευξη

 

Απάντηση