ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

ΑΕΠ Βέροιας-Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας 2 – 3 στη διαδικασία των πέναλτι

Συνέχισε την καλή πορεία της η ανδρική ομάδα του Αγροτικού Αστέρα και αναδείχθηκε νικήτρια στον εκτός έδρας αγώνα, για τη 2η φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Ημαθίας, με την ομάδα της ΑΕΠ Βέροιας, το απόγευμα  του Σαββάτου 16/9/2017, με τελικό σκορ 2 – 3 στη διαδικασία των πέναλτι (κανονική διάρκεια αγώνα, παράταση  0 – 0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.
Στο 24′ απείλησε ο Αγροτικός Αστέρας με γέμισμα του Σουλιώτη, μέσα στην περιοχή και πριν πιάσει κεφαλιά, στο ύψος του πέναλτι, ο αφύλακτος  Χατζής, μπλόκαρε τη μπάλα ο Καμπάς. Επόμενη καλή στιγμή στο 33′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δήμου, από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγηθούν στο 35′ όταν μετά εκτέλεση φάουλ του Σουλιώτη, από πλάγια θέση προς το ύψος της μικρής περιοχής, πήγε στην πορεία της μπάλας ο Κιατικίδης και στο απευθείας σουτ που δοκίμασε η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό  με τον Αγροτικό Αστέρα να πιέζει την αντίπαλη περιοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν με αντεπιθέσεις και στο 56′ απείλησαν με σουτ του Χαραλαμπίδη, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νατσάλη.
Στο επόμενο λεπτό απάντησε η ομάδα του Αστέρα με σέντρα του Σουλιώτη προς το ύψος της περιοχής, αλλά στην κεφαλιά που δοκίμασε ο Χατζής η μπάλα πήγε άουτ.
Οι γηπεδούχοι πάλι με μακρινό σουτ του Καραγιάννη στο 70′, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Νατσάλη, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ομάδα του Αστέρα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα με δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 88′ σε απευθείας σουτ του Πουλιόπουλου, που ήταν εξ επαφής σε κενή εστία, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στις καθυστερήσεις δεν εκμεταλλεύτηκε το έμμεσο φάουλ που κέρδισε και απέκρουσαν τη μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων πάνω στη γραμμή.
Κατά τη διάρκεια της παράτασης η ομάδα του Αστέρα είχε καλό ρυθμό αλλά η κούραση και των δυο ομάδων περιόρισε τις καλές ευκαιρίες με τον Αγροτικό Αστέρα να μην καταφέρνει προς τη λήξη της να προηγηθεί, όταν βγήκε σε τετ-α-τετ  ο Σερασκιέρης έκανε σουτ υπό πίεση, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Καμπάς. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τράβηγμα του Σερασκιέρη από αμυντικό πάνω στο σουτ.
Ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι και το σκορ να είναι στο 2 – 2 , ο τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα Νατσάλης, όμως είχε άλλη  άποψη , μπλόκαρε το τρίτο και απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο  2 – 3 και η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα πήρε την πρόκριση για την 3η φάση του κυπέλου της ΕΠΣ Ημαθίας.
Η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή, με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά στα κρίσιμα σημεία που αγώνα δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα ώστε να πάρει από νωρίς την πρόκριση.

ΑΕΠ ΒΕΡΟΙΑΣ (Στέφανος Γαϊτάνος): Καμπάς, Γώτας,  Παπαδόπουλος Κ.Η., Χαραλαμπίδης, Σερασκιέρης, Τσιλιγκερίδης, Καρολίδης, Καραγιάννης (83′ Παπαδόπουλος Κ.Θ) (105′ Μωϊσίδης Ν.), Φιλιππίδης (65′ Μωϊσίδης Ι.), Κοστογλίδης, Σακελαρίου (46′ Σιδηρόπουλος).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Μουρτζίλας): Νατσάλης, Κιατικίδης, Πουλιόπουλος, Ρηγόπουλος, Εμμανουηλίδης, Χατζηνικολάου, Δήμου (75′ Χρυσόπουλος) Θεοδωρίδης (46′ Κουβατσίδης), Χατζής, Σουλιώτης Ι. (105′ Ζέρβας),  Σερασκιέρης, Καρύδας (58′ Φωτιάδης)

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Δεβετζίδης Ι. με βοηθούς τον κ. Παζαρτζικλή Γ., και κ. Ασβεστάρα Ε.

Απάντηση