ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χρυσή» η Στεφανίδη και στο Diamond League

Με άλμα στα 4,85μ. η χρυσή Ολυμπιονίκης και προσφάτως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση – Δεύτερη η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις
Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν χάνει…

Τον τίτλο της κορυφαίας σύγχρονης αθλήτριας στο επί κοντώ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά η Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης και προσφάτως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στον τελικό του Diamond League το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Η χρυσή Κατερίνα πέρασε με την πρώτη τα 4,85μ. και με αυτό το άλμα άφησε για άλλη μια φορά πίσω της την βασική αντίπαλό της, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις.

Προς στιγμήν η Αμερικανίδα αθλήτρια όταν πέρασε με την πρώτη τα 4,75μ. (σ.σ. ενώ η Στεφανίδη το πέρασε με τη δεύτερη) πίστεψε ότι θα μπορούσε επιτέλους να κερδίσει αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει ένα επιτυχημένο άλμα στα 4,85μ.

Αυτή ήταν η 15η συνεχόμενη νίκη της Στεφανίδη σε όλες τις διοργανώσεις στο άθλημα του επί κοντώ.

Η νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είναι η τρίτη συνεχόμενη Ελληνική στο συγκεκριμένο άθλημα στο Diamond League μετά τις νίκες της ίδιας το 2016 και της Νικόλ Κυριακοπούλου το 2015

Η Στεφανίδη το 2016 συγκέντρωσε 62 βαθμούς κατακτώντας πρώτες θέσεις σε Ραμπάτ, Ρώμη, Μονακό, Λονδίνο και στον τελικό των Βρυξελών ενώ ήταν δεύτερη στο Μπέρμιγχαμ και τρίτη στη Ντόχα. Φέτος συνεχίζοντας το αήττητο σερί της και στο Ντάϊμοντ Λιγκ, ήταν νικήτρια στη Ντόχα, στη Ρώμη, στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ.

Ο τελικός των Βρυξελών είναι ο δεύτερος της σειράς ενώ προηγήθηκε αυτός της Ζυρίχης στον οποίο να τονίσουμε ότι στο επί κοντώ συμμετείχε ο Κώστας Φιλιππίδης, δύο μήνες μετά τον τραυματισμό του, και πήρε την έβδομη θέση με επίδοση 5.48μ. Λίγες ημέρες αργότερα ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Βερολίνου όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση με 5.51μ. κλείνοντας έτσι την φετινή περίοδο.

Εκτός από του Φιλιππίδη στο Ντάιαμοντ Λιγκ 2017 αγωνίστηκαν η Βούλα Παπαχρήστου η οποία με έξι βαθμούς είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας (3η στο Ραμπάτ) αλλά δεν θα είναι παρούσα στον τελικό και ο Λυκούργος Τσάκωνας ο οποίος με τέσσερις βαθμούς (5ος στο Παρίσι) κατατάχτηκε στην 20η θέση των 200μ.

Απάντηση