ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε το video: Ο Μέιγουεδερ νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ στον αγώνα του αιώνα

Τάσος Καμπάνης

Προπονητής πυγμαχίας ΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ Αλεξάνδρειας

Όπως ήταν αναμενόμενο,για τους ανθρώπους που γνωρίζουν από πυγμαχία, ο  Φλόιντ Μέιγουέδερ νίκησε τον αντίπαλό του ΜακΓκρέγκορ στον πολυσυζητημένο μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λας βέγγας.

Οι λόγοι βέβαια που λέμε ότι η ήττα του ΜακΓκρέγκορ ήταν αναμενόμενη είναι πολύ απλοί.Ο Φλόιντ Μέιγουέδερ είναι πυγμάχος και όλοι του οι αγώνες είναι στο άθλημα αυτό.Σε αντίθεση με τον ΜακΓκρέγκορ ο οποίος αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στο ΜΜΑ,συνεπώς οι παραστάσεις που έχει είναι τελείως διαφορετικές από αυτές του αντιπάλου του.

Σαφώς και γνωρίζει από πυγμαχία,αλλά κατά την διάρκεια των δικών του αγώνων την χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο λόγο της φύσης του αθλήματος που κάνει.

Ακόμη οι αντίπαλοι του σε επίπεδο γνώσης πυγμαχίας είναι πολύ κατώτεροι των αντιπάλων του Φλόιντ Μέιγουέδερ.

Έτσι λοιπόν ο ΜακΓκρέγκορ διάλεξε λάθος ρινγκ να αγωνιστεί και η ήττα του επήλθε απόλυτα φυσιολογικά.

Ακόμη ένα λάθος που έκανε ΜακΓκρέγκορ και που το έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι αντίπαλοι του Φλόιντ Μέιγουέδερ,ήταν ότι πήγε και πηγαίναν να τον ”σκοτώσουν στο ξύλο”.

Η πυγμαχία όμως είναι ένα άθλημα τέχνης και εγκεφαλικό και ο Φλόιντ Μέιγουέδερ τα διαθέτει και τα δύο στον υπερθετικό βαθμό,γιαυτό και έφθασε ως εδώ.

Μόνο στους τελικό των Ολυμπιακών  αγώνων του 1996 ο Βούλγαρος αθλητής που μπήκε στο ρινγκ για να κερδίσει και όχι να ”δείρει” τα κατάφερε και τον κέρδισε.

Έκτοτε κανείς δεν ακολούθησε αυτήν την τακτική και βρεθήκανε όλοι τους στην θέση που είναι σήμερα  ο ΜακΓκρέγκορ,δηλαδή του ηττημένου.

Με αυτήν την νίκη του την 50η, στον τελευταίο αγώνα του, ο  Φλόιντ Μέιγουέδερ κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των 49-0 (49 νίκες χωρίς καμία ήττα ή ισοπαλία) που κρατούσε ο Ρόκι Μαρσιάνο εδώ και πενήντα χρόνια
Νικητής στον 10ο γύρο ανακηρύχθηκε ο Αμερικανός μποξέρ Φλόιντ Μέιγουέδερ σε μια συγκλονιστική «μάχη με τον Ιρλανδό πρωταθλητή Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

http://www.protothema.gr

Ο ΜακΓκρέγκορ κατάφερε να αντέξει τα χτυπήματα του Αμερικανού πρωταθλητή μέχρι τον τρίτο γύρο, αλλά στον 4ο γύρο ο Μέιγουεδερ ξεκίνησε την επίθεσή του, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του.

Στον 10ο γύρο ο  Μέιγουεδερ «κόλλησε» τον  ΜακΓκρέγκορ στα σχοινιά με αποτέλεσμα ο διαιτητής να επέμβει και να δώσει την νίκη στον Αμερικανό. Μετά το τέλος της επικής μάχης των δύο πρωταθλητών, ο Ιρλανδός ΜακΓκρέγκορ παραδέχθηκε ως ανώτερό του τον Φλόιντ Μέιγουέδερ. «Δεν είναι τόσο γρήγορος, δεν είναι τόσο δυνατός, αλλά είναι εξαιρετικός τεχνίτης», υποστήριξε ο ΜακΓκρέγκορ.

Με αυττήν την νίκη του την 50η, στον τελευταίο αγώνα του, ο  Φλόιντ Μέιγουέδερ κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των 49 που κρατούσε ο Ρόκι Μαρσιάνο εδώ και πενήντα χρόνια.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα Mayweather – McGregor!

 

Απάντηση