ΑΘΛΗΤΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε η τελευταία κούρσα του Μπολτ -Επίδειξη δύναμης στον προκριματικό των 4Χ100 μ.

Απόψε, μόλις ολοκληρωθεί το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Λονδίνο, ο στίβος θα έχει χάσει λίγη από τη λάμψη του, καθώς ο αθλητισμός θα αποχαιρετίσει έναν μεγάλο σταρ.

Ο κόσμος θα έχει την τελευταία ευκαιρία να απολαύσει μία κούρσα του Γιουσέιν Μπολτ, στον τελικό των 4Χ100 μ,. στις 23:50. Ο Τζαμαϊκανός που άλλαξε την ιστορία των σπριντ, θα αποχωρεί από την ενεργό δράση, έχοντας γίνει ένας θρύλος.

Ο Μπολτ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο το Σάββατο το πρωί, όπου έκανε… επίδειξη δύναμης. Μετείχε στον προκριματικό των 4Χ100 μ., κάτι που δεν συνήθιζε έως τώρα στην καριέρα του. Και παρότι οι συναθλητές του τα έκαναν… θάλασσα, μόλις η σκυτάλη έφτασε σε εκείνον, η πρόκριση «καθάρισε». Ο Μπολτ με ένα σπριντ που περισσότερο θύμιζε χαλαρό τρέξιμο για εκείνον, τερμάτισε πρώτος, με την ομάδα της Τζαμάικα να σημειώνει 37.95.

Στον τελικό, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο Μπολτ θέλει μόνο τη νίκη. Αλλωστε, θα είναι ένας τρόπος για να πάρει το… αίμα του πίσω από τους Αμερικανούς Τζάστιν Γκάτλιν και Κρίστιαν Κόλμαν, οι οποίοι τον άφησαν στην τρίτη θέση στα 100 μέτρα. Η ομάδα των ΗΠΑ ήταν η πιο γρήγορη του προκριματικού, σημειώνοντας 37.70, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη φέτος στον κόσμο.

 

Πηγή: Απόψε η τελευταία κούρσα του Μπολτ -Επίδειξη δύναμης στον προκριματικό των 4Χ100 μ. | iefimerida.gr

Απάντηση