ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Απίστευτα και όμως Ελληνικά στη Γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο ” Ζήνας-Τακαβακόπουλος στον AVENA 97,7(video)

Πολλά ενδιαφέροντα και ουσιώδη αναδείχθηκαν με την παρουσία μας στο Ράδιο avena 97,7 στην πρωινή εκπομπή του Τάσου Καμπάνη , Πρωϊνές Ματιές , και τη φιλοξενία του Τακαβακόπουλου Γιάννη , Δημοσιογράφου της Πέλλας TV.

Το θέμα της εκπομπής ήταν η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ( Ε.Π.Ο ) που έγινε στις 30-6-2017.

Ο Τακαβακόπουλος Γιάννης βρέθηκε στην Αθήνα και αξίζει να τον ακούσετε από πρώτο χέρι.

Στην αρχή αναφερθήκαμε στην αγορά του ΑΦΜ του Διαγόρα Σεβαστής από την Α.Ε. Αλεξάνδρειας και την παρουσία της την επόμενη χρονιά στα σαλόνια της Γ΄ εθνικής, όπως σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωνε ο πρόεδρός της από την αρχή του πρωταθλήματος. Η συστράτευση των φιλάθλων στην μελλοντική πορεία της Α.Ε. Αλεξάνδρειας είναι επιβεβλημένη πέρα από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που ενδεχομένως υπάρχουν.

Εμείς ως μέσω ενημέρωσης είμαστε κοντά στην προσπάθεια αυτή και δεν θα διστάζουμε να μεταφέρουμε τις απόψεις των φιλάθλων όποιες και να είναι.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην πορεία της κοινωνικοπολιτικής ζωής που το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο, όπως και τα πράγματα του ποδοσφαίρου.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ έγινε στην αίθουσα του Μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου υπήρχαν αστυνομικοί, κλούβες των ΜΑΤ και security και όπως μας μετέφερε το κλίμα ο Τακαβακόπουλος Γιάννης νόμιζες ότι πήγαινες σε κάποιο κρησφύγετο ή σε μία εμπόλεμη ζώνη. Ενώ στην περσινή συνέλευση δεν άφηναν τους δημοσιογράφους να εισέλθουν και μετά από συγκεκριμένες ενέργειες τους το επέτρεψαν.

Συνεχίζει ο Τακαβακόπουλος Γιάννης να λέιε ότι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος όταν πρόκειται να παρακολουθήσει μία συζήτηση που έχει να κάνει για το «καλό» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου είναι αρνητική. Με 140 ναι και 32 όχι η ΕΠΟ πέρασε τις αλλαγές στο καταστατικό της, ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση του Grexit. Δηλαδή η αποβολή όλων των ομάδων από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια , όπως και της Εθνικής Ελλάδος.

Οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν σε ένα μήνα περίπου, τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των δυνάμεων όπως παρουσιάστηκαν είναι 43 υπέρ του κ. Γραμμένου και 11 υπέρ της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ.

Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Ημαθία ότι δόθηκαν « πουρμπουάρ » για να εκλεγεί η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας και μάλιστα στην Κρήτη όπως αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ από τον κ. Τζώρτζογλου, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, ότι παραμονές εκλογών της Ένωσης Ηρακλείου κυκλοφορούσε

” Ένα κρητικός λυράρης με μια βαλίτσα με ( 780.000 ) επτακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ και μοίραζε μαρούλια σε διάφορα σωματεία. Και για να φτάσει σε αυτό το ποσό κάποιος άλλος έδινε λιγότερα.”

Όλα αυτά λέγονται από το επίσημο βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και δεν κινείται φύλλο. Η UEFA και η FIFA θα διατηρούν εποπτικό έλεγχο στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο , δηλαδή και το ποδόσφαιρό μας θα είναι υπό επιτροπεία. Χωρίς τη δική τους συγκατάθεση δεν θα γίνεται τίποτα.

Στο επόμενο βίντεο ακούγεται η άποψη ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στο ερασιτεχνικό και οι μικροί ποδοσφαιριστές που πηγαίνουν στις Ακαδημίες έχουν πρότυπα ποδοσφαιριστές και ομάδες που θα ήθελαν να ανήκουν. Απεναντίας έρχονται καραβιές ξένων ποδοσφαιριστών με πολλά χρήματα που στο τέλος και αυτοί παρόλο ότι έχουν ακριβά συμβόλαια μένουν απλήρωτοι και πεινασμένοι.

Έχουν κατατεθεί στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ από τον Ιωάννη Δρόσο, , πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής πολλά σημαντικά στοιχεία για τη λειτουργία της και μπορείτε να τα ακούσετε στο βίντεο από το σημείο 2:41 έως το 11:25.

Στη συνέχεια αξίζει τον κόπο να ακούσετε το βίντεο τι δήλωσε ο πρώην ταμίας της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου κ. Καραβασίλης από το σημείο 11:28 έως 13:11.

Η εντύπωση που απεκόμισε ο Γιάννης Τακαβακόπουλος Γιάννης είναι αρνητική σχετικά με το επίπεδο των ανθρώπων που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και το παράδειγμά τους.

Τελικά γίνεται στην πραγματικότητα το εντελώς το αντίθετο από ότι διδάσκει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο για την ηθική.

Ακόμη αυτά που ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου , ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και για δύο μήνες ταμίας της ΕΠΟ , μπορείτε να τα ακούσετε στο βίντεο από το σημείο 14:36 έως 15:50.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης όλοι έφυγαν αγκαλιασμένοι και ευχαριστημένοι.

Από τους τρεις εκπρόσωπους της ΕΠΣ Ημαθίας παρευρέθηκαν στη Γενική συνέλευση της ΕΠΟ και ψήφισαν μόνο οι δύο, ο πρόεδρος κ. Φωτιάδης Βασίλης και ο κ. Μουρτζήλας Στέργιος, ενώ έλλειπε ο κ. Ακριβόπουλος Γιάννης. Ψήφισαν ναι στην αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων από δω και πέρα ένας εκπρόσωπος της κάθε Ένωσης θα ψηφίζει στην Γενική Συνέλευσή της και όχι τρεις , με άμεσο αποτέλεσμα τον αυστηρότερο έλεγχο των ενώσεων.

 

 

Απάντηση