ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

20 Σχολεία της Ημαθίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης

Για πρώτη φορά φέτος υλοποιήθηκε από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Ημαθίας σε συνεργασία με ην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρωτοπόρο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά Γ’ Δημοτικού, του ΥΠΠΕΘ. Το πρόγραμμα ήρθε να καλύψει ένα πραγματικά μεγάλο κενό στην εκπαίδευση, αλλά και μια επιτακτική ανάγκη, αφού η χώρα μας παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από θάλασσα, δυστυχώς, κατέχει αρνητικό ρεκόρ στους πνιγμούς. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν στον Νομό μας 20 σχολεία και 650 μαθητές/τριες, αναλυτικότερα: Από την περιοχή της Βέροιας 9 σχολεία και 11 σχολεία από την περιοχή της Νάουσας με 250 μαθητές/τριες. Τα παιδιά διδάχθηκαν τα πρώτα μυστικά της κολύμβησης (επαφή με το νερό, επίπλευση, αυτοδιάσωση, κλπ.). Ο ενθουσιασμός με τον οποίο δέχτηκαν τα παιδιά και οι γονείς τους το μάθημα επιβεβαιώνει την επιτυχία του. Για λόγους ανεξάρτητους από την θέληση μας δεν συμμετείχαν και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες.
Για την υλοποίηση του προγράμματος ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας πολλοί άνθρωποι τους οποίους και ευχαριστούμε:
1. Σε ότι αφορά τα κολυμβητήρια:
Τον Δήμο Νάουσας, και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ.Κουτσογιάννη Νικόλαο και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού&Παιδείας κ.Δάγγα Στέλιο για την παραχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νάουσας.
Τους κ.κ Σαφαρίκα Ι. – Μπαρμπαρούση Ι. ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας και τον κ.Τσανακτσίδη Ιωάννη υπεύθυνο του Ιδιωτικού Κολυμβητηρίου Πήγασος AQUA CENTER, για την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση των Κολυμβητηρίων τους.
2. Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις:
Την Π.Ε Ημαθίας και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Καλαϊτζίδη Κων/νο και την περιφερειακή σύμβουλο κα. Καρατζιούλα Νίκη, που με το προσωπικό τους ενδιαφέρον έλυσαν το πρόβλημα της μετακίνησης.
Τους Προέδρους των Αστικών Βέροιας και Νάουσας κ.κ Παυλίδη Παύλο και Ορδουλίδη Ηλία για την άψογη συνεργασία τους.
3. Σε ότι αφορά την διεξαγωγή του μαθήματος:
Την κα Αγγελική Δούκα καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Αθηνών για τις πολύτιμες συμβουλές της.
Τους κ.κ.Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων για την αμέριστη στήριξή τους. Τους κ.κ Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των Σχολικών Μονάδων και τους γονείς των παιδιών για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφεραν στην προετοιμασία τους για το νερό.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε τα ίδια τα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους τόσο έξω όσο και μέσα στο νερό.

Ευελπιστώντας  στην καθολική διδασκαλία του μαθήματος και την παγίωσή του στο σχολικό πρόγραμμα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε το επόμενο σχολικό έτος να συμμετέχουν όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού μας.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Απάντηση