ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Η Super League αφιερώνει την 3η και 4η αγωνιστική των Play Off στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Η Super League αφιερώνει την 3η αγωνιστική (21.05.2017) και την 4η αγωνιστική (24.05.2017) των Play Off στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης για την κοινωνική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Κ. Στράτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εθελοντική συμμετοχή 12.000 συνανθρώπων μας, οι οποίοι στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, στοιχεία που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας αυτή την περίοδο.

Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, η Super League στέκεται αρωγός στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στέλνει προς όλους το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο και της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Μέσα από τη συνεργασία της Super League με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αναδεικνύεται η σημασία του εθελοντισμού ως στάσης ζωής και παγιώνει παράλληλα την αντίληψή μας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στο καλό του κοινωνικού συνόλου».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός τόνισε τα εξής:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την Super League, αναδεικνύει το κοινωνικό του μήνυμα “Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι”. Η επιλογή της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης να αφιερώσει δύο αγωνιστικές των Play Off στο ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη μεγάλη Ερυθροσταυρική οικογένεια. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά  τη Διοίκηση της Super League και προσωπικά τον πρόεδρο της Γιώργο Κ. Στράτο για την ευαισθησία τους στα κοινωνικά θέματα και την έμπρακτη ενίσχυση του έργου μας.

Το «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» είναι το διαχρονικό μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Το μήνυμα αυτό υπηρετούν με προσήλωση και σεβασμό, οι χιλιάδες Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου και αρχαιότερου ανθρωπιστικού οργανισμού στη χώρα μας, που φέτος συμπληρώνει 140 χρόνια παρουσίας και δράσης.

Η ψυχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι οι 12.000 άρτια εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι εθελοντές, που δραστηριοποιούνται στους τρεις μεγάλους Τομείς: την Νοσηλευτική, την  Κοινωνική Πρόνοια και τους Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες, οι οποίοι -μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων- καλύπτουν υγειονομικά τους αγώνες στα γήπεδα, πολλές φορές υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με πνεύμα αυτοθυσίας.

Ευκταίο είναι μέσω της Super League να προσεγγίσουμε τις καρδιές των ευαισθητοποιημένων πολιτών του αθλητικού κόσμου, ώστε προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και πίστη στον εθελοντισμό να στηρίξουν σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού »

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός της χώρας, από την ημέρα της ίδρυσής του στις 10 Ιουνίου 1877 έως σήμερα,  παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος. Στη μακρά πορεία των 140 χρόνων του, είναι πάντα παρών  όπου υπάρχει ανάγκη, εντός και εκτός συνόρων, τόσο σε καιρό πολέμου, όσο και σε καιρό ειρήνης.

Η οικονομική κρίση,  και το μεταναστευτικό ζήτημα, αποτελούν τις προκλήσεις των καιρών μας, στις οποίες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρίνεται μέσω των δράσεων του, σε 84 Περιφερειακά Τμήματα και Επιτροπές, σε όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικά, παρέχονται  υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εκπαίδευσης, παροχής Πρώτων Βοηθειών και Διασώσεις, ψυχοκοινωνικής στήριξης, εντοπισμού και επανασύνδεσης οικογενειών, προγράμματα φιλοξενίας, χρηματικής ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων καθώς και ετοιμότητας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, τα  στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Τομέων Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, η Δ/νση Αναζητήσεων (RFL)  και οι εθελοντές τους, που ξεπερνούν τις 12.000 σε ολόκληρη την επικράτεια, προσφέρουν καθημερινά ανακούφιση και βοήθεια, χωρίς διακρίσεις, σε χιλιάδες ευάλωτους Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Η ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού κατά την περίοδο 2015-2016 στο μεταναστευτικό ζήτημα:

•       Τομέας Νοσηλευτικής: 93.000 ιατρονοσηλευτικές παρεμβάσεις και 9.200 εμβολιασμοί.

•       Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας: 52.000  άτομα δέχτηκαν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

•       Τομέας Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών 43.500 περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα.

•       Δ/νση Αναζητήσεων (RFL) 11.000 τρίλεπτα τηλεφωνήματα προσφύγων και μεταναστών  προς το οικογενειακό τους περιβάλλον.

1.450.000 είδη ανθρωπιστικής βοήθειας διανεμήθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό κατά την περίοδο 2015 -2016.

 

·
Draseis_EES

Απάντηση