ΠΑΙΔΕΙΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η εκπροσώπος του υπουργείου παιδείας της Κύπρου Άντρη Φίλη μιλά στον AVENA και καλεί Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν σε κυπριακά πανεπιστήμια. (video, foto)

Εκπρόσωποι τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια την Τετάρτη 17 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσουν Έλληνες φοιτητές για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται εκεί. Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Γιάννενα με σκοπό την ενημέρωση Ελλήνων φοιτητών από μικρότερες πόλεις. Πολλοί ήταν οι ενδιαφερόμενοι που μαζί με τους γονείς τους έσπευσαν  να μιλήσουν με τους αρμόδιους, ώστε  να βρουν το πρόγραμμα σπουδών που τους αρμόζει.

Το ράδιο AVENA FM 97,7 , το οποίο ήταν και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης συνομίλησε με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων καθώς επίσης  και με την εκπρόσωπο του υπουργείου παιδείας της Κύπρου κ. Άντρη Φίλη, η οποία δηλώνει ότι η εκδήλωση ενημέρωσης είναι μια πρωτοβουλία της κυπριακής δημοκρατίας, ώστε να ενημερωθούν Έλληνες που θέλουν να φοιτήσουν σε κυπριακά πανεπιστήμια.

Κάθε χρόνο παρατηρείται και μεγαλύτερο ενδιαφέρουν από Έλληνες φοιτητές για σπουδές στην Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι τα κυπριακά πανεπιστήμια διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο για την ποιότητα τους και προτεραιότητα τους είναι να εξασφαλίζουν οι απόφοιτοι μια θέση στην αγορά εργασίας.

Συνεχίζοντας η κ. Φίλη τονίζει ότι οι Έλληνες φοιτητές έχουν το δικαίωμα να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, αφού έχουν δώσει πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που σίγουρα δεν το γνωρίζουν όλοι.

Ιδιαίτερη θετική εντύπωση σε εμάς προκάλεσε το γεγονός, ότι ανάμεσα στα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια υπήρχε μια αγαθή σχέση και καλή συνεργασία.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι λίγους μήνες πριν στη δική μας χώρα για ακόμη μια φορά η υπόθεση των ιδιωτικών πανεπιστημίων παραπέμφθηκε στις καλένδες, μιας και στην πρόσφατη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος ψηφίστηκε αρνητικά.

 

Απάντηση