ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Το διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: Και συναίνεση και πρωτοφανείς επιθέσεις στον Τσιόδρα

Η χθεσινή επίθεση του Θανάση Καρτερού στον Σωτήρη Τσιόδρα έρχεται λίγες μέρες μόνο μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και αποδεικνύει ότι η “μεγαθυμία” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον είναι φραστικό εύρημα της στιγμής, παρά συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί πως είναι δυνατόν ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού να προσπαθεί να αποδομήσει έναν επιστήμονα, που λόγω της τεράστιας και αναγνωρισμένης συνεισφοράς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια στον διεθνή Τύπο.

Επειδή όμως όπως και στην ζωή έτσι και στην πολιτική όλα ή τα περισσότερα έχουν την εξήγηση τους, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει (για μια ακόμα φορά) ότι πρόκειται για έναν πολιτικό Ιανό.

Πονηρά σκεπτόμενος, αποφεύγει να κοντραριστεί ευθέως με την κυβέρνηση, διότι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) οι προγνώσεις κάθε άλλο παρά είναι υπέρ του.

Τι λέει η κοινή γνώμη

Αρκούν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που καταδεικνύουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, τουλάχιστον στα θέματα της δημόσιας υγείας έχουν την αναγνώριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, μεταξύ αυτών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο μάλιστα η εξέλιξη της επιδημίας είναι ελεγχόμενη και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν “φρακάρει” τα περιθώρια της αντιπολίτευσης είναι περιορισμένα. Πόσο μάλλον όταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο μετριοπαθής πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δηλώσει ότι και εκείνος τον Τσιόδρα θα είχε επιλέξει.

Τι απομένει; Η οικονομία όπου τα δύσκολα είναι μπροστά και βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχοντας το γενικό πρόσταγμα και ευθύνη, έχει καταφέρει να μην μπει η χώρα στην λίστα εκείνων που θρηνούν χιλιάδες νεκρούς.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει “στροφές” στο δημόσιο λόγο του, αποφεύγοντας την επίθεση κατά μέτωπο, καθώς τώρα θα βρεθεί στη γωνία. Όμως η ήπια ρητορική που διατυπώνει είναι κομμάτι τακτικής, παρά διάθεση αληθινής συναίνεσης.

Για αυτό και την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδύεται το “κουστούμι” του υπεύθυνου πολιτικού, “σύντροφοι” και ψηφοφόροι διαμηνύουν σε όλους τόνους ότι ο κορονοιός δεν φέρνει τη λήθη.

Το hashtag “θα λογαριαστούμε”, οι ακρότητες των προηγούμενων ημερών του Νίκου Καρανίκα, αλλά και το άρθρο στην Αυγή του Θανάση Καρτερού αποδεικνύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο επιδιώκει να επανέλθει δριμύτερος στοχεύοντας να γκρεμίσει την κυβέρνηση από το υψηλό σημείο αποδοχής στο οποίο βρίσκεται τώρα.

Μέχρι τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας αποτελεί το “όχημα” για πληγεί το κύρος του Πρωθυπουργού.

Προ ημερών ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης που με άρθρο του συνέκρινε τον καθηγητή με την Άση Μπίλιου.

Χθες ήταν η σειρά του Θανάση Καρτερού που παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Irvin Yalom, τιτλοφορεί το άρθρο του “Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας” και τον κατηγορεί ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν παραλείπει μάλιστα να του χρεώνει “τρομοκρατική προπαγάνδα” την εκτίμηση του επιστήμονα ότι αν δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα μέτρα θα είχαμε 2.500 νεκρούς.

“Μετρημένους φέρετρο – φέρετρο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού πάντως δεν μπορεί να συγκριθεί επουδενί με την ακραία ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Λέσβο η οποία απειλεί με ξεκαθάρισμα λογαριασμών όταν οι νεκροί από τον κορονοιό ισοφάριζαν εκείνους της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η ανάρτηση της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και η πλειοψηφία των σχόλιων στον “λογαριασμό” της ήταν καταδικαστικά, σε σημείο τέτοιο που ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου λίγο πριν τα μεσάνυκτα με ανακοίνωση του καταδίκασε το ύφος της λέγοντας μεταξύ άλλων “ότι προσβάλει και εκθέτει το χώρο μας”.

Παραθέτουμε την ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου, αλλά και κάποια από τα σχόλια:

Όταν θα ” ισοφαρίσουμε ” τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες ( ποινικές )
Γιατί όχι;
Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς
#συν τέσσερις απο εχθές το βράδυ μέχρι τώρα
#στους εξήντα επτά φθάσαμε
#αν θα λογαριαστούμε λέει ;

Μαριάτζελα Χονδρολέου: Αηδία που θες να λέγεσαι και ζωντανός οργανισμός δεν θα πω καν άνθρωπος…. Ακόμα και τα ζωάκια περισσότερη νοημοσύνη έχουν από εσένα….Ο λαός λέει μια παροιμία πριν μιλήσεις βούτα καλά την γλώσσα σου στο μυαλό σου… Εδώ λοιπόν βλέπουμε ένα τρανό παράδειγμα ανυπαρξίας μυαλού…. Παντελώς όμως!!! Ντροπή Ντροπή Ντροπή!!!

Χρονοπουλος Σπυρος: Η αριστερά είχε συνδεθεί εννοιολογικά με την πρόοδο και τον άνθρωπο…. Τώρα πως εσείς περιμένετε σαν το κοράκι τρεις εβδομάδες πτώματα ανθρώπων που θα είναι παραπάνω από ότι είχατε εσείς σε 24 ώρες στο Μάτι για να δικαιώσετε την πολιτική σας με ξεπερνάει!!
Σε λίγο που θα σας κράζουν και απ’ το ίδιο σας το κόμμα ελπίζω να αποσύρεται αυτό το αηδιαστικό κείμενο, όχι από ανθρωπιά αλλά από κλασική κωλοτουμπα

George Michaloliakos: Το κομματικό σας μίσος και μένος, σας κάνει να αναζητάτε νεκρούς στη χώρα μέσα σε μία Παγκοσμια πανδημία με χιλιάδες νεκρους σε Ευρώπη και Αμερική, για να αποδειχτεί τι πράγμα ακριβώς;; Σας παρακαλώ αναθεωρείστε ακόμα και τώρα αυτά που γράφετε…

Η ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου

Βουνάτσου

Απάντηση