ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυμπουρόπουλος για μεταναστευτικό: Μείναμε ξεκρέμαστοι με χαρτζιλίκια από την Ε.Ε

Ανησυχητικό χαρακτηρίζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος το κλίμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας στο προσφυγικό και τις πιέσεις που ασκεί στα ελληνικά σύνορα.

Μιλώντας στον Σκάϊ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε πως «δυστυχώς είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο που η Ε.Ε. δεν έχει καταλάβει το μέγεθος και τη δυσκολία που υφίσταται αυτή την στιγμή η Ευρώπη. Έχουν αφήσει ένα κράτος της, την Ελλάδα, μόνη της να παλέψει με όλο το αυτό το μέγεθος της μεταναστευτικής διαδικασίας».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό δεν υφίσταται πλέον. «Καμία συμφωνία δεν υφίστανται», είπε, «και αντί δυστυχώς να καταδικάζει απέναντι σε αυτή την πολιτική ενός κατά τα άλλα δημοκρατικού κράτους μας αφήνει ξεκρέμαστους. Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι με δηλώσεις και κάποια χαρτζιλίκια. Για ποιο πράγμα; Να κάνουμε τι;», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής.
Επιπλέον τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό – προσφυγικό καθώς «αυτός ο διάλογος με μία Τουρκία να εκβιάζει συνεχώς ότι θα ανοίξει την κάνουλα δεν πάει».

Απάντηση