ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δύστηνη Ελλάς – Άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου

– Στις αρχές του 2015 η Τρόϊκα και τα αφεντικά της αντιμετώπισαν τον Τσίπρα και την παρέα του σαν αντίπαλο ο οποίος αμφισβητούσε τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί ήθελε να μετατρέψει την Ελληνική κρίση σε κρίση του ευρώ.

– Δεν πέρασαν παρά κανά δυο τέρμινα και αυτόματα κατάλαβαν πως ο Τσίπρας μοναδικό σκοπό είχε την βουλιμία του να παραμείνει στην εξουσία και γι’ αυτό τον έβαλαν να περάσει μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ούτε καν να σκεφτεί.

– Το “εμείς θα χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν” αντιστράφηκε και “η Τρόικα βαράει το νταούλι  και ο Τσίπρας χορεύει”.

– Η “δύστηνη Ελλάς” σήμερα βρίσκεται σε τροχιά μεγάλης απόκλισης από την υπόλοιπη Ευρώπη.  Έχασε και χάνει όλες τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και υποχωρεί συνεχώς στην ανταγωνιστικότητα καθώς οι επενδυτές την θεωρούν παντελώς αναξιόπιστη και εχθρική, τα δε επιτόκια δανεισμού είναι μεγαλύτερα και από αυτά της Αλβανίας.

– Σήμερα η χώρα υποχωρεί στην επιχειρηματικότητα, βρίσκεται εκτός αγορών και δεν έχει καμιά επαφή με την επενδυτική κοινότητα.

– Σήμερα οι αξίες καταρρέουν και η έλλειψη αξιοπιστίας είναι ακόμα πιο καταστροφική στην εξωτερική πολιτική αφού ακόμα και ο ΡΑΜΑ αγνοεί την Ελληνική κυβέρνηση και βγάζει ετυμηγορία για τον θάνατο Ελληνα ομογενούς από πυρά Αλβανών αστυνομικών και τα Σκόπια πανηγυρίζουν για την διεθνή αναβάθμισή τους όχι μόνον με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” αλλά και με γλώσσα  ¨μακεδονική” με ιθαγένεια “μακεδονική” με ταυτότητα “μακεδονική” σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

– Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αντίπαλο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

– Μετά την κωμικοτραγική διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη διάλεξε το κωμικοτραγικό δημοψήφισμα και αμέσως μετά, την παγίδα του τρίτου μνημονίου, χωρίς να ξεχάσει τις ειδικές κατασκευές της σκανδαλολογίας.

– Βέβαια παρά την φαινομενική αδιαφορία που δείχνει το Μαξίμου, στο εσωτερικό τους, επικρατεί και ανησυχία και εκνευρισμός αφού όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτό το “βαρύ όπλο” μπορεί να γυρίσει εναντίον των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είτε από τον εμφύλιο πόλεμο ΚΟΤΖΙΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ είτε από τις πέτρινες κατασκευές τύπου “Ελ.Βενιζέλος” ή ΔΕΠΑ του ΚΙΤΣΑΚΗ είτε κυρίως από όσα ο ξεχασμένος Σόρος θα διοχετεύσει όταν αυτός βρει νέους συναλλασσόμενους “συμμάχους”.

– Πρώτο δείγμα ο αλληλοσκοτωμός του άτακτου κομματικού στρατού-με κατά κανόνα άδεια βιογραφικά  – της ΥΕΝΕΔ, για την νομή της εξουσίας.

– Σ’ ένα άναρχο καθεστώς δίχως αξιοκρατία και κανόνες ήταν αναπόφευκτος ο φατριασμός.Και ήρθε.

– Μαζί μ’αυτόν όμως ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία Πέμπτη του Οκτώβρη η επίσκεψη στου Μαξίμου δυο ανώτατων δικαστικών (δικαστίνες) που εποπτεύουν ή χειρίζονται υποθέσεις που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση.

– Και προφανώς εντελώς τυχαία!! ήρθε και η χιονοστιβάδα των δημοσιευμάτων σχετικά με ζητήματα σκανδαλολογίας με κύρια στόχευση πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μηδέ του ΣΗΜΙΤΗ εξαιρουμένου, καθώς ο κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές δεν μπορεί πια να είναι η ΝΔ αλλά η συγκράτηση όσων από το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν στις τελευταίες εκλογές  στο ΣΥΡΙΖΑ.

– Μπαράζ επιθέσεων όμως η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να δεχτεί από παντού, το Σκοπιανό , το Αλβανικό, το μεταναστευτικό καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της OLAF, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το εκκλησιαστικό με τους παπάδες και το αναπάντητο αίτημα του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και του ΚΙΝΑΛ τώρα, για διερεύνηση από τη βουλή όλων των υποθέσεων με οσμή σκανδάλου και του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ βεβαίως από την ΕΙΣΟΔΟ της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα.

– Ίσως βρει δικαίωση και το δόγμα του σύντρουφου “Πολάκη” και ίσως προκύψει και ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα από τους απατεώνες της πολιτικής όλων των αποχρώσεων.

 

Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Με δεδόμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται εμμέσως( Παπαγγελόπουλος – Αντώναρος – Παπακώστα κ.λ.π.) – με τον Κώστα Καραμανλή είναι φανερό ότι έτσι εξηγείται η αφωνία του ΚΑΡΑΜΝΛΗ και η αδυναμία του να αρθρώσει έστω και μια σοβαρή εξήγηση για το πως η χώρα οδηγήθηκε επί των ημερών του στη χρεοκοπία, και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτήν την αφωνία.

– Εξάλλου το Π.Δ. 164/2004 του Παυλόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της χρεοκοπίας το 2009 και το 2010.

 

ΥΓ2. Παρ’ ότι είναι μακρύς ο δρόμος για τις δημοτικές εκλογές και κάνα δυο τρεις μήνες δεν θα υπάρχουν ειδήσεις είναι καλά να κηρυχθεί εκεχειρία από όλους και για όλα ώστε νηφάλια να επιλεγεί η καλύτερη για τον τόπο δημοτική αρχή.

– Νερό και άλας.

ΥΓ3. Και είναι καλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι αφού δεν μπορούν προς ώρας να βρουν υποψηφίους – καθώς δεν στένεψαν ακόμα τα γάλατα – να ασχοληθούν με τον τρόπο που θα πάνε μπροστά την πόλη και τα χωριά μας.

– Τρόποι υπάρχουν πάρα- πάρα πολλοί αρκεί να μην τους κλοτσούν όπως κάποτε αλλά  και τώρα και οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο τέλος θα σπρώχνονται.

– Ας μην αγχώνονται λοιπόν και ας δουλέψουν ηρέμως και ησύχως προς την σωστή κατεύθυνση.

ΥΓ 4. Ακούγεται πως στον δήμο ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ χουβαρντάς υποψήφιος δήμαρχος από τώρα μοιράζει δεκαχίλιαρα.

Ευτυχώς αυτά γίνονται σε έναν μακρινό ΔΗΜΟ και όχι στον δικό μας.

 

 

Απάντηση