ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος: Από τουρκικές ΝΟΤΑΜ περιμέναμε θερμό επεισόδιο στην Κύπρο την Πρωτομαγιά

Δήλωση βόμβα του υπουργού Άμυνας: Η Τουρκία ετοιμαζόταν να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση – «Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί»

Σε διαρκή επιφυλακή για την αντιμετώπιση θερμού επεισοδίου από την τουρκική πλευρά την 1η Μαϊου βρίσκονταν οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους τουρκικά έγγραφα που σχεδίαζαν πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στην Κύπρο με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων.

«Είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6» ανέφερε ο κ. Καμμένος για να εξηγήσει «Συγκεκριμένα, ετοιμαζόταν (σσ η Τουρκία) να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί».

Οι αποκαλύψεις του υπουργού έγιναν προς επιβεβαίωση διαρροών του υπουργείου, πριν από περίπου ένα μήνα, που προειδοποιούσαν για κίνδυνο ισχυρής αύξησης της τουρκικής προκλητικότητας. Τότε υπήρξαν και αυστηρές ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καυτηρίαζαν την τακτική του κ. Καμμένου να εμπλέκεται σε ζητήματα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε» σχολίασε ο κ. Καμμένος. Ο ίδιος υπογράμμισε δε, πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς συμπεριλαμβάνοντας τις παραμέτρους που δημιουργούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Απάντηση