ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πεδίο μάχης στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Συμπλοκές αγροτών με τα ΜΑΤ, ξύλο και χημικά

Αρχικά η ένταση προκλήθηκε από τον φραγμό της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου – Νέος γύρος επεισοδίων επειδή δεν δέχτηκε τους αγρότες της Κρήτης ο γγ του υπουργείου – Αποστόλου: Η πόρτα μας είναι ανοιχτή αλλά όχι για τους ακραίους

Πεδίο μάχης θυμίζει ο δρόμος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν συμπλοκές αγροτών από την Κρήτη με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ένταση ξέσπασε με το «καλημέρα», όταν οι αγρότες από την Κρήτη έφτασαν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία του φραγμού της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

%image_alt%

Οι περίπου 1.000 αγρότες στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, προκαλώντας φθορές με τις κατσούνες τους στις κλούβες της αστυνομίας, που απάντησε με χημικά. Στην συνέχεια ξέσπασε πετροπόλεμος και κυνηγητό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ΜΑΤ και αγρότες ήρθαν στα χέρια!

Αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη παραμένουν αποκλεισμένοι.

πηγή

 

 

 

Απάντηση