ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μανταλένα Παπαδοπούλου:Για την αξιολόγηση που καθυστερεί.Για τη στάση της Ν.Δ.Για την καταδίκη του εκδότη κ. Κουρτάκη

«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν πρέπει να δεχθούμε τους παραλογισμούς του ΔΝΤ»
Για την αξιολόγηση και τους λόγους που καθυστερεί:

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σκληρή διαπραγμάτευση. Οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και είναι εκείνοι που καθυστερούν την όλη διαδικασία. Τα 2/3 της συμφωνίας είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε είναι προς υλοποίηση, δηλαδή, έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν όμως ζητήματα που είναι υπό διαπραγμάτευση, ή ζητήματα που θέτουν ορισμένοι από τους δανειστές κατά παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινοτικού κεκτημένου, όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση. Θεωρούμε ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα. Οι ΑΝΕΛ επιθυμούμε και ελπίζουμε να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η διαπραγμάτευση, ώστε η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να πάρει ανάσα η οικονομία, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να έρθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία. Και βεβαίως επιδιώκουμε τη ρύθμιση του χρέους με τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων.

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε το οικονομικό επιτελείο, το Υπ. Οικ. και την ομάδα που διαπραγματεύεται προκειμένου να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δεν είμαστε σε κατάσταση σαν αυτή του 2015… Ακόμη και στο εξωτερικό παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι μέσα στους στόχους. Για ποιο λόγο να καθοριστούν προληπτικά μέτρα για το 2019 και μετά; Εκείνο που ενδιαφέρει τους ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση είναι να μην υιοθετούνται στη χώρα μας παραλογισμοί, πράγματα τελείως «τρελά», που βασίζονται σε λάθος εκτιμήσεις, τα οποία θα βυθίσουν την Ελλάδα ακόμη μια φορά στο χάος που μας έβαλαν τα κόμματα του παρελθόντος.

Για τη στάση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη:

Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, οι πρόθυμοι συνεταίροι των ακραίων κύκλων των δανειστών, οι υποστηρικτές του ΔΝΤ σε κάθε παραλογισμό, κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία απέτρεψε πράγματα τα οποία είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αν ήταν στην ηγεσία της χώρας η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, η αξιολόγηση θα είχε ήδη κλείσει, εφόσον όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρός της, θα έκανε ό,τι της ζητούσε ο Σόιμπλε και ακόμη περισσότερα!

Να μας πει ο κ. Μητσοτάκης που κατηγορεί συνεχώς τη σημερινή κυβέρνηση ότι φέρει την ευθύνη που δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, αν πρέπει να δεχθούμε τις ομαδικές απολύσεις, αν πρέπει να δεχθούμε την άρση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν πρέπει να καθοριστούν μέτρα για το 2019 και μετά. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν πρέπει να δεχθούμε τους παραλογισμούς του ΔΝΤ.

Αν ο κ. Μητσοτάκης στήριζε τις εθνικές θέσεις, θα πήγαινε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και θα διεκδικούσε την ικανοποίησή τους.

Τις εκλογές οι ΑΝΕΛ δεν τις επιδιώκουμε, γιατί θεωρούμε ότι όταν υπάρχουν συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, τότε δεν μπορεί να διατηρηθεί μια ομαλότητα στην οικονομία και στη ζωή του τόπου. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε γαλήνια λιμάνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποτε και αν προκύψουν οι εκλογές, δεν είμαστε έτοιμοι ή ότι τις φοβόμαστε.

Για την καταδίκη του εκδότη κ. Κουρτάκη:

Η Δικαιοσύνη καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών τον εκδότη κ. Κουρτάκη μετά από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος. Στο δημοσιογραφικό λειτούργημα υπάρχει ελευθερία του Τύπου, αλλά όταν ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής και ειδικά όταν εμπλέκουν με συκοφαντικό τρόπο ανήλικα παιδιά στα οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, τέτοια πράγματα δεν μπορεί να μένουν «στον αέρα». Όφειλε ο Πρόεδρός μας να κινηθεί όπως κινήθηκε και δικαιώθηκε από την απόφαση του Δικαστηρίου

Απάντηση