ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Μανταλένα παπαδοπούλου για την απόφαση του EUROGROUP στην ΕΡΤ

«Με την απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα σχετικά με το χρέος έγινε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο από την κρίση. Η εκλογολογία προκύπτει από τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του. Δεν θα του κάνουμε το χατίρι»
Έχουμε μια σαφή στόχευση που περιλαμβάνει τη ρύθμιση του χρέους, με βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ τον Μάρτιο. Με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την υιοθέτηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων σχετικά με το χρέος έγινε το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση. Η αντιπολίτευση μπορεί να λέει αυτά που λέει, ας τα κρίνουν οι πολίτες.

Ως κυβέρνηση επιμένουμε στις θέσεις μας για τα εργασιακά, ενώ αντίθετα δεν έχουμε σαφή απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιες είναι οι θέσεις της. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που είναι σχεδόν ταυτόσημη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το ενωσιακό δίκαιο και είμαστε αρνητικοί στις ομαδικές απολύσεις. Η .Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίσει αν θα λειτουργήσει ισότιμα για όλα τα κράτη μέλη της σε όλες τις εκφάνσεις ή αν κάποιο κράτος μέλος της θα εξαιρεθεί από το κοινοτικό δίκαιο. Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με εξαίρεση τους ακραίους κύκλους της ομάδας Σόιμπλε πιέζουν προς την κατεύθυνση που επιδιώκουμε. Αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε απομονωμένοι και ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου δέχονταν αμάσητα και καθ’ υπαγόρευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές. Έγινε ένα σημαντικό βήμα στο χθεσινό Eurogroup. Μένει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, εμείς επιμένουμε στις θέσεις μας και σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ας αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε αυτοί που επενδύουν στην εκλογολογία. Η εκλογολογία προκύπτει από την αγωνία του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας του που θέλουν να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να μην γίνει καμία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος και να μη μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να λένε μετά για «καμένη γη» και να ισχυρίζονται ότι «ήρθαμε να σώσουμε τη χώρα»!

Δεν θα του κάνουμε το χατίρι. Αυτό που οι ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση επιδιώκουμε είναι να υπάρχει σταθερότητα και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα γαλήνιο λιμάνι. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό κάνουμε με βήματα που μπορεί να θεωρούνται μικρά, αλλά είναι σταθερά, με συγκεκριμένη στόχευση και αποτελέσματα.

Απάντηση