ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδί θαύμα: 8χρονος με IQ 145 τελείωσε ήδη το σχολείο και ξεκινά πανεπιστήμιο

Ένα αγόρι από το Βέλγιο, αν και μόλις 8 ετών, ετοιμάζεται από Σεπτέμβριο να ξεκινήσει μαθήματα στο… πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το BBC ο 8χρονος αποφοίτησε από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τώρα, αφού ολοκλήρωσε έξι χρόνια σπουδών μόλις σε ενάμιση χρόνο.

Ο Λορέν Σιμόν, ο πατέρας του οποίου είναι Βέλγος και η μητέρα του Ολλανδή, έχει IQ 145 και όπως υποστηρίζουν οι γονείς του αποφοίτησε κανονικά από το σχολείο φέτος, έχοντας ως συμμαθητές του 18χρονους.

Μιλώντας στο βελγικό ραδιόφωνο RTBF, ο Λορέν είπε ότι το αγαπημένο του μάθημα ήταν τα μαθηματικά «γιατί έχουν εύρος και πολλούς διαφορετικούς τομείς, στατιστική, γεωμετρία, άλγεβρα».

Αφού κάνει δυο μήνες διακοπές, ο μικρός Λορέν θα ξεκινήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας του μικρού είπε ότι σε μικρότερη ηλικία ο Λορέν αντιμετώπιζε προβλήματα στις παρέες του, στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά και ότι δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα παιχνίδια.

Οσο για το τι σκέφτεται να κάνει όταν μεγαλώσει; Ο Λορέν αρχικά ονειρευόταν να γίνει χειρουργός, στη συνέχεια αστροναύτης, αλλά τώρα σκέφτεται να ασχοληθεί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

«Αν αύριο αποφασίσει να γίνει ξυλουργός δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος», λέει ο πατέρας του.

 

Απάντηση