ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το σωματείο καθαριστριών σχολικών μονάδων Ν. Ημαθίας εύχονται και ζητούν

Το σωματείο καθαριστριών σχολικών μονάδων Ν. Ημαθίας εύχονται και ζητούν

Σε λίγες μέρες, 14 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εν μέσω της πανδημίαςCovid-19 πανελλαδικά και με ιδιαίτερη ένταση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ένωση Ημαθίας.Όπως είναι φυσικό υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί για τα θέματα υγιεινής και Ασφάλειας της όλης διαδικασίας.

Η απολύμανση και η καθαριότητα των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.Την ευθύνη αυτή θα επωμισθεί το προσωπικό καθαριότητας.Θεωρούμε ότι το προσωπικό καθαριότητας πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εργασίες καθαριότητος να εκτελούνται πολύ επιμελέστερα τώρα από ότι πριν.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε η αύξηση των θέσεων καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής κάτι που γίνεται και πραγματικά σε πολλούς δήμους με αποφάσεις δημάρχων στις περιοχές έξαρσης του κορωνοϊού.

Με την ελπίδα τα αιτήματά μας να εισακουστούν ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων

Απάντηση