OIKONOMIKAΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η μακροημέρευση του αποχετευτικού δικτύου από τις αποφράξεις

Το αποχετευτικό σύστημα των σπιτιών και ειδικά των πολυκατοικιών είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την καθημερινότητά μας και η παρουσία οποιουδήποτε προβλήματος είναι σίγουρα μια δυσάρεστη κατάσταση που μας αποσυντονίζει και μας χαλάει τη διάθεση. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε ότι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε το αποχετευτικό μας να είναι πάντα σε καλή κατάσταση και να λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητάς του.
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για το αποχετευτικό είναι πολλοί. Ο πιο απλός και καθημερινός τρόπος είναι να προσέχουμε ώστε να μην το υπερφορτώνουμε με υλικά που ενδέχεται να φράξουν τις σωληνώσεις και να προκαλέσουν απόφραξη στους αγωγούς. Οι τρίχες, π.χ., ή τα καμένα μαγειρικά λίπη είναι από τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να συμπηχθούν και να βουλώσουν τους σωλήνες.
Ένας πολύ απλός τρόπος για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις είναι να ρίχνουμε συχνά ζεστό νερό που διαλύει τα λίπη ή ακόμη και λιποδιαλυτικές ουσίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μαγειρική σόδα ή ξίδι. Μια ποσότητα ζεστού νερού 10-15 λίτρων μαζί με ένα από τα παραπάνω συστατικά και το ξέβγαλμα ύστερα από ένα τέταρτο περίπου είναι αρκετά για να διαλυθεί ένα μεγάλο μέρος από τα λίπη που μαζεύονται στο εσωτερικό των σωληνώσεων, ειδικά στους αρμούς, και απειλούν να τους βουλώσουν.
Πολλές φορές όμως τα αποφρακτικά προβλήματα οφείλονται σε κακοτεχνίες από την πλευρά των κατασκευαστών, σε μικρή διατομή των σωλήνων που επιταχύνει τη συσσώρευση υλικών, αλλά και σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως η διάτρηση του σωλήνα από ρίζα δέντρου π.χ. ή από άλλη αιτία, καθώς και η ανόητη αντίληψη ορισμένων που πιστεύουν ότι στην αποχέτευση μπορούμε να πετάμε… σχεδόν τα πάντα.
Ανεξάρτητα από την αιτία όμως, όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα απαιτεί λύσεις και όχι… δικαιολογίες. Οι πιστοποιημένες εταιρείες αποφράξεων είναι εκείνες που δίνουν τη λύση στις δύσκολες στιγμές, εργαζόμενες όλο το 24ωρο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι απλές περιπτώσεις επιλύονται εύκολα ακόμη και με την έγχυση ειδικών, εγκεκριμένων από τις αρμόδιες αρχές, υγρών που χάρη στις καυστικές τους ουσίες διαλύουν τους στερεοποιημένους όγκους και απομακρύνουν τα ξένα σώματα από τους σωλήνες.
Επειδή όμως υπάρχουν και οι πιο σύνθετες περιπτώσεις, εκεί επιστρατεύονται τα εργαλεία του μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως οι βεντούζες, οι αντλίες, οι ατσαλίνες και τα κοπτικά εργαλεία. Όποιος και αν είναι όμως ο βαθμός δυσκολίας, όλα τα αποφρακτικά προβλήματα τελικά επιλύονται και ο πελάτης μένει ευχαριστημένος και πάνω απ’ όλα ανακουφισμένος.
Εκτός όμως από τις αποφράξεις οι εταιρείες αναλαμβάνουν και ελέγχους και συντηρήσεις ώστε το αποχετευτικό δίκτυο να είναι πάντα σε καλή κατάσταση και να ελαχιστοποιούνται οι δυσλειτουργίες. Η τακτική συντήρηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μακροημερεύσει το αποχετευτικό σύστημα, ανεξάρτητα αν μιλάμε για νέα ή για παλιά πολυκατοικία.
Καλό είναι λοιπόν να έχετε μια στενή συνεργασία με τους ειδικούς των αποφράξεων, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να παρουσιαστεί το πρόβλημα και ποιες διαστάσεις μπορεί να πάρει για το δικό σας διαμέρισμα ή για τα υπόλοιπα. Εξασφαλίζοντας μια καλή σχέση ποιότητας – κόστους, μπορείτε να δεχθείτε ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Πηγή πληροφοριών: apofraxeis4u – Πιστοποιημένες αποφράξεις και συντηρήσεις αποχετεύσεων

 

Απάντηση