ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβάτες στην Ελασσόνα

Ελικόπτερο του στρατού τύπου Χιούι, με πέντε επιβάτες, κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στην περιοχή Σαραντάπορου της Ελασσόνας.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 7:50 το πρωί, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα εναέριες και επίγειες δυνάμεις.
Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι εναέριες δυνάμεις εντόπισαν το ελικόπτερο το οποίο έχει καταπέσει σε ορεινή περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισής του από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ.

To onlarissa.gr μεταδίδει ότι τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου βρέθηκαν σχεδόν στα όρια των νομών Λάρισας και Κοζάνης και μάλιστα κοντά στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, από τους πέντε επιβαίνοντες οι δυο ήταν ανώτατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι τρεις μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου.
Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΣ ενημερώνει ότι «το ελικόπτερο του Στρατου Ξηράς UH-1H εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, όπου και βρίσκονται μέσα διάσωσης».

%image_alt%

Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και οι έρευνες με τα ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκε το στίγμα του.

Η κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέφερε ότι: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν».

πηγή

Απάντηση