ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος σε ένα 24ωρο – Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΑΧΕΠΑ

Ακόμα ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα στη χώρα μας, αφού μια γυναίκα 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Νωρίτερα σήμερα, μια 82χρονη, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη ζωή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σημειώνεται ακόμα ότι μια νεαρή γυναίκα 27 ετών διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για ειδικευόμενη γιατρό που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Covid-19 όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54,9% αφορά σε άνδρες.

Από αυτά, τα 1.503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 (48,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Θεσσαλονίκη: Επτά ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας
Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως επτά ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr, οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, 80 έως 92 ετών.

Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο απλό τμήμα νοσηλείας για COVID-19.

Αυτήν την ώρα, στο ίδιο τμήμα νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Απάντηση