ΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Συχνά λάθη που κάνουμε στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας

Συχνά λάθη που κάνουμε στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας

Πολλά έχουν γραφτεί για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας και λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε μικρά μυστικά που αφορούν τη φροντίδα της. Όμως πόσες από εμάς γνωρίζουμε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση της και τα οποία είναι εξίσου σημαντικά ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα;

Ας δούμε λοιπόν τα πιο βασικά don’ts:

Απλώνουμε λάθος την ενυδατική κρέμα
Οι περισσότερες από εμάς βάζουμε την ενυδατική κρέμα με έντονες κινήσεις και συχνά τρίβοντας την επιδερμίδα μας. Ο σωστός όμως τρόπος εφαρμογής της είναι οι απαλές ταμποναριστές ανοδικές κινήσεις συμβάλουν στην μικροκυκλοφορία το οποίο σημαίνει καλύτερη απορρόφηση και διείσδυση στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Επιπλέον, το μασάζ στο πρόσωπο, ειδικά όταν γίνεται με ανοδικές κινήσεις, βοηθά στην αποφυγή της χαλάρωσης.

Δε φροντίζουμε το λαιμό και το ντεκολτέ

Είναι πράγματι κατά κοινή ομολογία παραδεκτό ότι παρόλο που φροντίζουμε το πρόσωπό μας, παραμελούμε το λαιμό και το ντεκολτέ μας. Ωστοσο και τα δυο αυτά σημεία είναι εξίσου σημαντικό να τα περιποιούμαστε καθώς αποτελούν τα μέρη εκείνα που συχνά φανερώνουν την ηλικία μας.

Παράλληλα, και ειδικά το καλοκαίρι είναι οι περιοχές εκείνες που βρίσκονται αρκετά εκτεθειμένες, όποτε η ανάγκη για ολοκληρωμένη φροντίδα είναι απαραίτητη.

Αφαιρείς λάθος το μακιγιάζ

Είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει πολλά για το ντεμακιγιάζ και για το γεγονός ότι αποτελεί βασική κίνηση για μία λαμπερή επιδερμίδα. Έτσι λοιπόν, όπως και με την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας προσώπου και στο ντεμακιγιάζ κάνουμε και πάλι απαλές κινήσεις.

Αποφεύγουμε την τριβή και δεν ταλαιπωρούμε το δέρμα μας. Αν και συχνά το αδιάβροχο μακιγιάζ αφαιρείται δύσκολα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φερομαστε “επιθετικά” όταν το αφαιρούμε.

Χρησιμοποιείς βαμβάκι

Το βαμβάκι δεν αποτελεί κατάλληλο αντικαταστάτη του δίσκου ντεμακιγιάζ καθώς παρά τη απαλή αίσθηση που αφήνει όταν το αγγίζεις, είναι αρκετά σκληρό υλικό για την επιδερμίδα. Εάν λοιπόν το χρησιμοποιείς για να απλώσεις το νερό micellaire ή το γαλάκτωμα, τότε καλό θα ήταν να το αφήσεις στην άκρη καθώς το μόνο που καταφέρνεις είναι να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου.

Φοράς λάθος την κρέμα ματιών

Προσέχουμε πάντα πως εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών! Συχνά την απλώνουμε σε όλη την περιοχή των ματιών. Αυτό όμως μπορεί να επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα, δηλαδή είτε να μας ερεθίσει είτε ακόμη και να προκληθούν μαύροι κύκλοι ή σακούλες. Βάζουμε την κρέμα ματιών ταμποναριστά στο κόκκαλο και μόνο.

Δεν προσέχεις στην αποτρίχωση

Η αποτρίχωση είτε γίνεται στον δερματολόγο είτε στο σπίτι με ταινίες θέλει προσοχή. Ακόμη κ αν αναφερόμαστε στη μικρή περιοχή του προσώπου όπως αυτή γύρω από τα χείλη, καλό θα είναι να γίνεται ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο Όταν βγούμε θα πρέπει να φορέσουμε αντηλιακό και τις ώρες που είμαστε αμακιγιάριστες καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε αναπλαστική κρέμα για να μη μας μείνει σημάδι.

Δε φοράς την επαρκή ποσότητα αντηλιακού

Έχουμε πλέον μάθει ότι αντηλιακό ή έστω προϊόντα με spf πρέπει να φοράμε όλο τον χρόνο. Ωστόσο, πρέπει αρχικά να το εφαρμόζουμε περίπου μισή ώρα πριν εκτεθούμε στον ήλιο και επίσης να βάλουμε τη συνιστώμενη ποσότητα.

Δεν καθαρίζεις τα πινέλα

Και αυτό είναι σημαντικό λάθος διότι μπορεί να έχουν μικρόβια και να μεταφέρονται στο πρόσωπο σου. Επίσης η ποσότητα από το μακιγιάζ που παραμένει σε αυτά δυσκολεύει και το καλό άπλωμα του make up μας με αποτέλεσμα να μην είναι ομοιόμορφο. Τέλος τα πινέλα μας πρέπει να είναι απαλά στην επιδερμίδα μας κ αν νιώθουμε ότι μας “τσιμπάνε” καλό θα ήταν να τα αλλάξουμε.

Μακιγιάρεις λάθος τα σημεία που έχεις ρυτίδες

Στο μακιγιάζ μας και πάλι εφαρμόζουμε ταμποναριστά το make up ή το concealer στα σημεία που έχουμε ρυτίδες. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να μένει το μακιγιάζ μέσα σε αυτές και να τις κάνει με αυτό τον τρόπο πιο έντονες.

πηγή:

Απάντηση