ΑΡΘΡΑΓΥΝΑΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Απολέπιση σώματος: Πόσο σημαντική είναι

Απολέπιση σώματος: Πόσο σημαντική είναι

Ας υποθέσουμε ότι τρως σωστά, πίνεις πολύ νερό, αθλείσαι και ενυδατώνεις το σώμα σου καθημερινά με τα καταλληλα προϊόντα. Όμως για κάποιο λόγο η επιδερμίδα σου, σου φαίνεται ότι δεν είναι τόσο λεία και απαλή όσο παλαιότερα. Η κυτταρίτιδα είναι λίγο πιο έντονη και γενικά το δέρμα σου δεν δείχνει τόσο τονωμένο όσο θα ήθελες.

Προτού λοιπόν αγχωθείς και αναρωτηθείς για ποιον λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό σου έχουμε την εξής ερώτηση: Απολέπιση κάνεις;
Όσο περίεργο και εάν σου φαίνεται, η απολέπιση στο σώμα είναι εξίσου σημαντική όσο και στο πρόσωπο, καθώς το δέρμα μας ανανεώνεται διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα κάθε 28 περίπου ημέρες. Ωστόσο, η κυτταρική αυτήν ανανέωση ήδη από τα 20 και μετά επιβραδύνεται και όσο μεγαλώνουμε γίνεται όλο και πιο αργή με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερα νεκρά κύτταρα στην επιδερμίδα μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, στις πιο ώριμες επιδερμίδες, συχνά διαπιστώνουμε μία πιο τραχιά όψη και υφή.

Το scrub σε βοηθά να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα πιο γρήγορα και άμεσα και αφήνει το δέρμα σου λείο και απαλό, έτοιμο να “αναπνεύσει”. Φαντάσου να είναι καλοκαίρι και να φοράς πολλά ρούχα, σίγουρα αισθάνεσαι ότι θες να απαλλαγείς από αυτά και έτσι βγάζοντάς τα ξαφνικά νιώθεις ελαφρύτερη και αναζωογονημένη καθώς αναπνέεις χωρίς κάτι να σε βαραίνει. Κάπως έτσι λειτουργεί και το δέρμα σου όταν του διώχνεις μακριά τα νεκρά κύτταρα και ό,τι άλλο μπορεί να το επιβαρύνει.

Παράλληλα, ένα καθαρό και απολεπισμένο δέρμα μπορεί να απορροφήσει σε βάθος και ταχύτερα την ενυδατική κρέμα που του βάζεις, άρα και να ενυδατωθεί πιο σωστά και “φυλακίζοντας” την υγρασία περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρέμες για την κυτταρίτιδα: εφόσον προηγηθεί κάποιο peeling η επιδερμίδα είναι πιο έτοιμη μαζί με την αντίστοιχη φροντίδα να δράσει εντατικότερα και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το scrub μπορεί επίσης να γίνει και πριν την χρήση κάποιου αυτομαυριστικού προϊόντος για να ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, αλλά και αφού έχουμε πάρει το ηλιοκαμένο μας χρώμα, για να το διατηρήσουμε παραπάνω.

Η απολέπιση σώματος καλό είναι να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ανάγκη του δέρματος), αλλά όχι περισσότερο για να μην διαταράξει το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιδερμίδα. Η κατάλληλη ώρα είναι φυσικά στο ντους. Είτε πρωί, είτε βράδυ.

πηγή:

Απάντηση