ΕΛΛΑΔΑΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη. Η απεξάρτηση και η καινούργια ζωή.

Για την πολυετή εξάρτηση της από τα ναρκωτικά, μίλησε δημοσίως, σε συνέντευξή της, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

 

Η κάνναβη ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή της, ήδη από το γυμνάσιο, σε ηλικία 13 ετών, και της έγινε μόνιμη συνήθεια. Γρήγορα πέρασε στα πιο βαριά ναρκωτικά, όπως εξομολογήθηκε στην Στέφη Βασιλοπούλου, στο κανάλι της στο Youtube. «Νομίζουμε ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα», λέει η ίδια, περιγράφοντας πώς πέρασε από το χασίς στην κοκαΐνη, τα χάπια LSD και ecstasy, και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια σε πάρτι του εξωτερικού.

 

«Εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη και επειδή είχα και μία ελευθερία από το σπίτι μου. Μπορούσα να βγαίνω από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Κυκλοφορούσα τη νύχτα, βρέθηκα με κόσμο που κάνει ουσίες. Ξεκίνησα από το «τσιγαράκι», μετά κάνεις κάτι άλλο […] ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου. Μετά LSD, μετά μανιτάρια, μετά ecstasy, τα έκανα όλα. Από τα 13 μέχρι τα 25 το τσιγάρο ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα […] τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα».

 

«Πρέπει να εξαφανιστείς για να σωθείς»

 

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τις παρέες αυτές, να “εξαφανιστείς” για να σωθείς. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάει καλά […] Χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι […] Συνειδητοποίησα ότι έφευγα από την παρέα και πήγαινα μόνη μου σπίτι μου να κάνω κοκαΐνη […] Εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι φυσιολογικό». Τελικά αποφάσισε να απομακρυνθεί, έφυγε από το κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησε να ασκείται – κολύμπι, περπάτημα, υγιεινή διατροφή και διάβασμα. Έτσι ξέφυγε από τον κόσμο των ουσιών και παραμένει 17 χρόνια καθαρή.

Απάντηση